Avsnitt tjugofyra, Matilda Rapaport!

13699997_1758452444392666_4577711143155644097_n

Vissa ögonblick kommer vi nog alltid att minnas trots att vi egentligen inte vill det, ögonblicket då vi får hemska nyheter. Om mördade ministrar, flodvågor, jordbävningar och terrorattentat.

Jag tror att jag kommer att minnas då min fru en tidig morgon på semestern kollade nyheterna på sin mobil och sa “Men. Matilda Rapaport är svårt skadad i en skidolycka. Känner inte du henne?”

Sommaren stannade upp av den nyheten och beskedet några dagar efter att Matilda hade lämnat oss. Jag intervjuade henne och sprang ganska ofta på henne på olika events, skidfilmer och som uppe på NM då jag hamnade bakom henne på väg upp till Nordals där de startade.

Då jag träffade henne var hon alltid glad, igenkännande, intresserad och engagerad. Det kändes alltid genuint, varmt och äkta. Jag tror att de riktigt stora människorna aldrig behöver dölja sig bakom konstig  eller överlägsen attityd – Matilda behövde inte bevisa någonting, hon var sig själv och hon var enorm. Med sin självklara attityd, sin närvaro och hennes astronomiska talang var hon en förebild för alla.

För andra gången är det en av de inspiratörer som jag intervjuat i Husky som lämnar oss i förtid och jag hoppas innerligt att det inte blir fler.

Vila i frid Matilda.

/Magnus

 

bild-2

 

Vi kör en lång intervju med den extremt drivna och duktiga friåkaren Matilda Rapaport som nu laddar för Freeride World Tour. Utöver skidåkning så pratar vi om samarbetet med sponsorer, hennes tid som hotellchef på Ski Lodge Engelberg och inte minst om hennes företag Explore Your Passion som hon har startat tillsammans med vänner. Genom dom kan ni förverkliga drömmen om att hitta det bästa säsongsjobbet i alperna eller i svenska fjällen, som kanske kan bli det första steget på ditt livs mest spännande resa.

Skidfilmen som vi pratar om är självklart Shades of Winter som  jag varmt rekommenderar om ni inte redan har sett den.

Husky görs alltså i samarbete med tidningen Outside och detta avsnitt blir det första av flera som sponsras av Milebreaker. Innan och efter intervjun pratar vi därför om återhämtning efter träning och tävling. Om ni har frågor kring kost, energi och träning eller tävling får ni väldigt gärna höra av er till mig på magnus@huskypodcast.com så ska jag och Erika Rosenbaum göra vårt bästa för att hjälpa er.

Ett jättestort tack till Håll Sverige rent som lånade ut ett rum till mig där jag kunde göra intervjun, kolla exempelvis in deras kampanj Var rädd om din arena!

Bilden på när Matilda droppar in är tagen av Mattias Hargin och endast beskuren och redigerad av mig.

Missa inte heller mina intervjuer med de andra skidåkarna Christine HarginPer JonssonLotten RappReine BarkeredAndreas FranssonKaj ZackrissonSverre Liliequist och Jackie Paaso.

Musiken är som vanligt Klangfarben av Joel Mull.

Lyssna på acast

10 replies »

  1. Pingback: Husky podcast |

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.