Avsnitt 101, InspireUs!

Foto 2016-03-31 10 44 01

“Alltså det går ju att visa hur många exempel som helst på hur jävulskt sexistisk och skit den här branschen är, det finns ju hur många bilder och texter som helst så man skulle kunna brinna upp av ilska, men istället för att göra det och bli någon slags ‘wall’ där folk bara ska hålla på att argumentera så känns det som om det mest högljudda vi kan göra är ju bara att fortsätta och visa bra saker, göra det vi är bra på – och det är att lyfta fram brudar. Fortsätter vi att göra det kommer vi påverka branschen och det gör vi redan”

I avsnitt 101 som spelades in uppe i Åre intervjuar jag Anna Karlström som varit med att grunda InspireUs. Under en kort tid av intervjun är också Caroline Strömberg med via telefon från Norge.

Vi pratar om hur idén till InspireUs föddes, om hur det är att vara tjej och skidåkare, om gemenskap, utanförskap och om alla projekt som InspireUs driver som exempelvis det omåttligt populär Girls Day Out. Vi pratar även om livet och årstiderna i Åre och om att måla plank vintertid.

“Istället för att gå runt och störa oss på saker så kan vi bara köra på och se till att tjejerna faktiskt claimar sin naturliga plats i bland actionsporter och skid- och snowboardåkning så att det till slut blir någonting helt naturligt istället för att man ska gnälla”

Podcasten Husky görs i år i samarbete med Lundhags.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Lotten Rapp, Jackie Paaso, Matilda Rapaport, Johan Jonsson, Karin Stöckel eller Emelie Forsberg.

Originalfoto © InspireUs

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

5 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.