Avsnitt 135, Åre Extreme Challenge med Scott Cole och Henrik Weile!

 

Under 2013, mitt första år med Husky, följde jag med ett gäng från Haglöfs upp till Åre för att i två avsnitt följa tävlingen Åre Extreme Challenge.

En av de deltagare som jag då pratade med var Scott Cole som vunnit året innan och som nu var regerande mästare på herrklassen av ÅEC. Nu är Scott tillsammans med Henrik Weile tävlingsledare och vi pratar om vad som krävs för att inte bara genomföra en tävling som ÅEC, utan även vad som krävs av arrangörerna.

Vi pratar om logistiken för funktionärer, om tävlingens internationella status, om kulturskillnader mellan danskar och amerikaner, om framtiden för Sveriges äldsta och största multisporttävling.

Innan och efter intervjun får ni även höra från Johan Lilja som är lagkapten för Adventure Racelaget Naturkompaniet Pioneers som nyss är hemkomna från över fem dygns tävlande i Paraguay.

This slideshow requires JavaScript.

För 2017 är Holiday Club Åre en av tävlingens sponsorer tillsammans med Specialized, Vildmarksmässan, Clif Bar, Thule, Vivo Barefoot och Gigantprint.

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Scott ColeJari Palonen, Carolin Holmqvist, Mats Skott, Mind for Adventure, InspireUs och de gamla avsnitten från Åre Extreme Challenge 2013.

Originalfoto © Jakob Edholm / Åre Extreme Challenge, areextremechallenge.se

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

holiday_clube_are_mountains

naturkompaniet

acast_black_logotype_R

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.