Avsnitt 136, Coach Fredrik “Ludde” Lundin!

“Det som är ett plus med triathlon är att det ofta finns ett inre driv – så om man talar om elit så har de valt att vara triatleter. Och nu pratar jag om elit, som Lisa eller på landslagsnivå, inte motionärer. De kanske börjar att bli triatleter rent mentalt när de är mellan sjutton och tjugo år – en simmare blir det mycket tidigare, man kan kanske tala om när de är tretton år och då är du inte utvecklad. En simmare kan vara ganska bortskämd och bortklemad eftersom de är vana att bli omhuldade av en tränare, en triatlet kan ha en tuff vardag då de oftare gör passen själva. Där har simningen lite av en utmaning och jag tror att de bägge har väldigt mycket att lära av varandra”

 

Avsnittet för dig som gillar simning och triathlon.

Fredrik Lundin kallas bara för “Fredrik” av sin mamma, för alla andra är han kort och gott Ludde. Simning har varit en grundpelare i hela hans liv och efter en lång och framgångsrik karriär i poolen tog han steget upp ur bassängen och är nu bland annat sportchef på Neptun och simexpert åt den internationella triathlonunionen. Utöver det egna företaget har han även varit coach åt triathleten Lisa Nordén.

Vi pratar om hans uppväxt på en bondgård, om grälet i bilen som slutade med att simningen tog en större plats i hans liv. Om att missa ett OS utan att bli bitter, om relationer till tränare, om avsaknaden av en fadersgestalt, om kulturskillnader mellan simning och triathlon, om vad simmare kan lära sig av triatleter och vad som gör en bra ledare.

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Lisa Nordén, Micke Rosén, Nils Zätterström, Ulf Dextegen, Johan Thelaus eller Annelie Pompe.

Missa inte heller triathleter som Åsa Lundström och Patrik Nilsson.

Originalfoto © Coach Ludde

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

 

naturkompaniet

holiday_clube_are_mountains

acast_black_logotype_R

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.