Avsnitt 105, fridykning / Ulf Dextegen!

Foto 2016-05-30 08 36 16

“För mig handlade det om att jag skulle tycka att det kändes lätt fast kroppen har det jobbigt, när jag mentalt vet att det har gått två minuter bara så har det i själva verket gått fem minuter och eftersom jag vet att jag kan hålla andan i åtta minuter så har jag bara hållt andan i två minuter så kan jag ju fortsätta hur länge som helst!”

Jag har en liten trendspaning. Jag tror nämligen att fridykning kommer att bli mer och mer populärt inom de kommande åren. Med den explosion av simning i öppet vatten som vi ser, med swimruntävlingar och extrema utmaningar i och utanför vatten kombinerat med en ökat medvetenhet kring mental träning, meditation och mindfullness så kommer fler och fler bli nyfikna på fridykning, som faktiskt kombinerar allt det här. Om dykning med tuber är maraton på asfalt så är fridykning trail och barfotalöpning.

Därför så ville jag göra ett specialavsnitt om fridykning där jag pratade med två av Sveriges största profiler inom sporten: Ulf Dextegen och Johan Thelaus, bägge aktiva inom Stockholm Apnea.

Ulf har hållt andan i 9 minuter och 11 sekunder och har två VM brons i statisk Apnea. Johan blev förste svensk att ta sig ner till över 100 meter på ett andetag och är en av de stora profilerna inom så kallad konstant vikt.

Men intervjuerna blev för långa och för intressanta, så istället för ett specialavsnitt blev det helt enkelt två vanliga intervjuer.

Här får ni höra Ulf Dextegen, i nästa fridykningsavsnitt hör ni Johan.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Annelie Pompe, Freddie Meadows, Mikael Rosén eller Sören Kjellqvist.

Originalfoto © Stockholm Apnea

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.