Avsnitt tjugotre, Annelie Pompe!

20131128-223631.jpg

“Sen kommer det bästa av allt! För på runt femton meter så har nämligen lungorna tryckts ihop så mycket så att du förlorar din lyftkraft, och när dom har tryckts ihop så börjar du falla ner i vattnet. Så du börjar sjunka ned, då behöver du inte simma längre!”

Efter ett gäng med skidåkare känns det kul att åter igen byta element och dyka djupt ned i havet tillsammans med fridykaren, äventyraren och mångsysslaren Annelie Pompe.

Hör om hennes väg ner i vattnet och upp på världens högsta berg. Om att balansera en mängd jobb med träning och privatliv. Om rädsla, träning, konsten att hålla andan i sex minuter och om att aldrig ha tråkigt. Annelie har även varit drivande i att ta fram appen Appiness som hjälper dig att utmana dig själv!

På Epic TV kan ni även se en liten miniserie om Annelie där ni kan se henne bland annat surfa och dyka med sälar.

Och filmen Det stora blå av Luc Besson som inspirerade Annelie till hennes fridykning blir ju dagens filmtips om ni inte redan sett den 🙂

Bilden är från Annelie hemsida.

Lyssna på acast

15 replies »

  1. Detta kan vara en av de bästa intervjuer som jag någonsin har hört. Vilken fantastisk människa. Lyssnar om för tredje gången.

    • Vad roligt Tove! 🙂 Är också sjukt imponerad av Annelie och supernöjd med intervjun. Gillar att hon måste tänka efter för att komma på då hon senast var uttråkad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.