Avsnitt 133, Adam Holm!

foto-2017-02-16-10-41-20

”En annan grej som var väldigt essentiell var ju att mitt mål alltid har varit att bli den här förebilden och att få påverka andra människor positivt. Det skulle jag ju kunna göra med en OS-medalj i handen men det var inte nödvändigt. Då pausade jag vindsurfingen för att återhämta mig och så gör jag något helt annat där jag kan få utbyte av mina talanger – då kom tanken med Chasing the Elements

 

I avsnitt 133 intervjuar jag den oerhört drivna vindsurfaren och kreatören Adam Holm.

Adam tillbringade varje sommar i familjens sommarstuga på Sandhamn. Med en farfar som jobbat som lots och en pappa som på sjuttiotalet tävlat för Sverige i OS inom vindsurfing kom det inte som någon överaskning att det var havet och vinden som skulle forma hans liv. Han köpte sin första vindsurfingbräda på auktion för fem kronor och trots att han då, vid tolv års ålder, egentligen skulle lära sig optimistjolle blev ambitionen att bemästra surfbrädan det som tände hans passion.

Vi pratar om att identifiera sig som surfare under tonåren, om att forma sin egen proffssatsning i en sport utan uppbackning från svenska team eller tränare. Om att dra iväg till Spanien med det polska ungdomslandslaget och pressa kroppen till max, om att möta sina idoler och förebilder på de stora tävlingarna, om att gå all in på extrema träningsläger med det kinesiska seniorlandslaget på ön Hainan och om att fira julafton på ett kinesiskt gym.

Efter en lång mental satsning på OS i Rio som slutade med att Sverige fick den första vindsurfingplatsen på sexton år men Svenska Olympiska Kommittén inte gav Adam den platsen landade han istället i projektet Chasing the Elements som nu i vår kommer att släppa sin första film.

Följ Chasing the Elements på Facebook och på Instagram.

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Maria PeterssonFreddie Meadows, Annelie Pompe, Evelina Nilsson eller Said Belhaj.

Originalfoto © Adam Holm

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

holiday_clube_are_mountains

naturkompaniet

acast_black_logotype_R

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.