Avsnitt trettiotvå, Said Belhaj!

Photo 2014-02-20 15 57 23

“Förr var ju klättring ett uttryck för frihet, och det var ett uttryck för att du skulle gå din egen väg. Det var ju väldigt mycket det för mig då jag började för jag visste ju ingenting om klättring, det var ju verkligen ett jäkla påhitt egentligen! Men nu har ju klättringen blivit precis så ordnat som det samhälle som man faktiskt försökte fly ifrån på sjuttiotalet och ta acid och dra upp på el Capitan liksom…man ville ju lämna Wall Street bakom sig!”

En regnig torsdag i februari drog jag ut till Bagis för att dela en kanna te med klättraren och musikern Said Belhaj. Said firade nyligen 20 år som klättrare och i intervjun får vi höra om hans väg fram till idag.

Vi pratar om hans uppväxt i Göteborg, om att besegra Rallarberget, besegra jantelagen, om att tillverka en klättersele av bilbälte och Jackie Chans betydelse för hans klättring.

Några av de klättrare som Said nämner under intervjun är Chris Sharma, Alex Honnold, Ueli Steck och Adam Ondra.

Fotograf: © Martin Argus, www.maphoto.se

7 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.