SPECIAL: Elixir filmfestival och Emil Sergel

Photo 2014-02-23 11 03 23

Den stora anledningen till att jag startade Elixir var att jag själv taggar igång väldigt mycket på att se sådan film. Tittar jag på en film som gör att jag får pirr i magen eller jag börjar få handsvett och känner att ‘fan jag vill också ut och göra någonting!’. Ibland kan det bara vara att man ska sticka ut och klättra, paddla, tälta eller vad som helst – men det kan vara en trigger för mig att komma igång! 

– Emil om Elixir

Ett specialavsnitt där jag och Emil Sergel pratar film eftersom Emil, förutom att vara frilansjournalist och filmare, arrangerar filmfestivalen Elixir som i år firar fem år.

Vi pratar en del om Emils arbete och tänk kring filmproduktion, vi pratar trender i filmbranschen och vad som gör en bra film, men Emil presenterar givetvis även programmet för årets festival som sammanfattas i festivalens trailer:

Datum för Elixir 2014:

8 april klockan 19:00 på Draken i Göteborg
9 april klockan 19:00 på Skandiateatern i Stockholm
16 april klockan 19:00 på Storsjöteatern i Östersund

Titta på Elixirs hemsida för information kring exempelvis biljetter. Elixir finns även på Facebook där ni kan vara med och påverka kommande festivaler.

Stort tack till Eva på det fantastiska Clarion Hotel Sign i Stockholm där vi spelade in detta avsnitt!

Några filmer som vi nämner utöver Elixirs program är bland annat the Rider and the StormA Skier’s Journey, Dark Side of the Lens och All. I. Can.

Lyssna på acast

elixir_green

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.