Om podcasten Husky

“The joy of life comes from our encounters with new experiences and hence there is no greater joy than to have an endlessly changing horizon, for each day to have a new and different sun”

– Christopher McCandless

Jag fick idén till Husky under sommaren 2012. Jag lyssnade själv extremt mycket på webbradio och olika podcasts, och jag tyckte att det var konstigt att det ännu inte fanns en bra podcast inom friluftsliv och Outdoor som så många brinner för.

Så i februari 2013 gjorde jag slag i saken och började jobba efter den bild som jag hade av hur Husky skulle bli och hur den skulle utvecklas. Det har hittills gått över förväntan och det är otroligt roligt att jobba med detta.

Jag vill, enkelt förklarat, söka upp och intervjua människor som jag är intresserad av, människor som på olika vis utmanar vardagens bekvämligheter, utmanar sina gränser och även inspirerar oss andra att följa efter. Guider, professionella idrottsutövare, äventyrare och entreprenörer som lever på sitt intresse och sin talang. Ofta på väg upp, eller ner, för höga berg och längs med slingrande stigar.

Läs gärna historien om podcasten Husky som jag skrivit i tre delar.

Maila mig väldigt gärna, kommentera på den här sidan eller kolla in Husky på Facebook. All feedback är välkommen! Skaparen av den fantastiskt snygga Huskybilden kan ni följa på hennes Instagram eller på hennes hemsida.

Podcasten Husky produceras av Husky Productions.

This slideshow requires JavaScript.

Podcasten Husky görs med stöd från Naturkompaniet.

Extra tack till Bikester som gör att jag kommer i tid till alla intervjuer och möten utan att förorena vår natur.

Husky är även en stolt partner till Protect Our Winters Sweden.

Kontakta gärna mig på magnus@huskypodcast.com eller via Huskys Facebooksida.

Lyssna gärna på Husky genom acast, men Husky och Husky International finns överallt där podcasts finns.

Musiken till Husky är Klangfarben av Joel Mull.

RSS för Husky är rss.acast.com/husky

naturkompaniet

POW Sweden Blue

Bikester

acast_black_logotype_R

51 replies »

 1. Tack för en grym podcast! En frisk fläkt i en ocean av diarré.
  Skulle vilja höra intervju med Lennart “Lelle” Moberg. Bla tidigare vinnare i Ö till ö och 5:a i Norseman extremtriathlon.

  /Kurre

 2. Det vore också riktigt skoj att höra från tjejerna i Team Ducati. Dom är väl kvar på Costa Rica men är säkert på att prata radio en stund… 🙂

 3. Jag vill bara tacka för en superbra podcast. Den är sjukt motiverande att lyssna på och jag ser fram emot fler avsnitt. Tack för ett grymt jobb!

  • Det är jag som ska tacka! Otroligt kul med feedback, och givetvis ännu roligare att du gillar Husky 🙂 Lovar dig en hel del roliga intervjuer och avsnitt framöver…

 4. Nyfrälst på Husky, fångas framförallt av den fantastiskt intima och hemtrevliga stämning du får med alla du intervjuar. Hög mysfaktor!
  Blir sugen på att höra avsnittet om Magnus Ormestad!
  RG aktiv rehabilitering (tidigare rekryteringsgruppen) jobbar på ett projekt för att tillgängliggöra friluftsliv för personer med fysiska funktionshinder och sprida det i landet (rekryteringsgruppen.se). Bra grej säger jag.

  • Haha TACK så mycket T 🙂

   Det är kul och det är mitt mål att kunna skapa en avspänd situation utan stress, är jätteglad att det märks! Fysiskt funktionshinder och friluftsliv är något som ligger på min Lista, jag tycker att det är oerhört viktigt att belysa detta. Så stort tack för ditt tips!

   /Magnus

 5. Hej Magnus. Vill tacka för en väldigt bra och genomarbetad Podcast. Självklart är vissa program mer intressanta än andra. Vill självklart ha mer Triathlon. Vill därför tipsa om att det hade varit trevligt att få höra dig intervjua Sveriges bästa Triathlet, Pontus Lindberg och hans drivkrafter.
  Martin

 6. Vad sägs om en intervju med världens coolaste kvinna Annelie Pompe. Första svenska kvinna upp på Mt Everest och världsrekordshållare i fridykning.
  http://umarasports.com/annelie-pompe/

  Passar ju bra till din beskrivning om människor på väg upp för höga berg och ner i djupa vatten 🙂

 7. Hej! Galet mysigt att lyssna vidare efter att ha stött på dig på stan! Är det steg ett i kändisskapet? Att man blir tipsad att lyssna på sig själv av en främling? 😀

  Jag kommer fortsätta njuta av intervjuerna på väg till och från kontoret och njuta av att ha drömmarna i öronen på väg till och från verkligheten. När jag själv lever drömmen, då hör jag av mig och ber om lite plats i ditt eterflöde 🙂

  Stort lycka till med nästa steg! När jag väl lyssnat mig dit kommer det redan vara historia 🙂

  /Gelato Pink

  (PS, om det inte redan finns, kan vara intressant att höra om folk som lever för utelivet, men verkligen inte lever av utelivet. Riktiga bums som hankar sig fram men lever för sina passioner och drömmar. De som inte syns, för de varken tävlar eller söker upp media. Det är ju intressant eftersom de uppenbarligen går, och är ett alternativt liv till dem som söker framgång. Du ställer ibland frågan hur det är att arbeta med sin hobby. Det kan ju också vara intressant att höra varför dessa bums inte arbetar med sin hobby)

  • Haha! Jag säger inte att det stiger mig åt huvudet, men i fortsättningen får du ta alla sådana här kommentarer genom min agent 🙂

   TACK för peppen, jag har gärna med lite mindre kända och “vanliga” personer, men ibland kan det vara lättare att boka större namn, men jag har ju bara börjat…

   Cykla lugnt!

   /M

 8. Fler förslag på äventyrare osv är ju Martin Letzer/Olof Sundström. Duon som åkte skidor ner för seven summits. De har även gjort massa andra sjuka saker.

  Vore coolt att höra från bröderna bergstrand också, jävlar på längd, precis börjat med multisport osv (sprang in som 9a och 13e plats på ÅEC sist tror jag)

 9. Hej Magnus, tack för en grymt inspirerande podcast. En som hade varit roligt att lyssna på är legenden o skidfotografen Felix st clair renard.

  Keep on

  /O

 10. Hej Magnus
  Instämmer i ovanstående hyllningskör.
  Du levererar personliga, intressanta, underhållande och välgjorda avsnitt!
  Hittade din pod av en slump vilket jag tackar gudarna för 😉
  Är en “gammal” (55) man som kommer springa kommande BAMM.
  Hls
  Michael

 11. Det hade varit roligt att få en intervju med tränings/arbetsnarkomanen Jon Olsson! Gärna lite anekdoter om saker som sker “behinde the scen”!
  Tack för en bra podcast!

 12. Hej.
  Vill tipsa dig om mina arbetskamrater vid namn Robert Stenborg och Christian Andersson.
  De har kört ett topptursprojekt som heter 7 långa dar. Går ut på att under sju dagar skida till, upp- och nedför lika många toppar!
  Projektidén föddes under en mountainbike-tur över Hamrafjället i augusti 2012. Under ett stopp, hängandes över styret, blickandes ut över en magisk fjällvärld inser jag att det ligger inbjudande toppar precis över allt!

  https://sv-se.facebook.com/pages/7-Långa-Dar/205787219585034

 13. Magnus, vet inte om du kommer ihåg mig, men vi har jobbat ihop på Granit en gång i tiden 🙂
  Vill tacka för en grymt bra Podcast, som jag gärna lyssnar på under mina löppass i skogen. Du gör en otroligt bra jobb och har haft många intressanta gäster.
  Tack och keep it up!
  Kram
  Cecilia Lindqvist ( Martinsson, på den tiden vi jobbade ihop ;-))

 14. Hej Magnus!
  Superbra podd denna Husky, stort tack att du driver den. Du borde köra en intervju med Daniel Larsson, mångsysslare inom träningsbranchsen. Han skriver i olika tidningar, föreläser, tränar idrottare och har en egen podcast – Fitnesspodden. Han e rolig, sjukt kunnig och skulle ge ett bra avsnitt tror jag.

  Ciao

  • Tack som fasen Johan! Titt som tätt tipsar folk om Daniel 🙂 jag har faktiskt lite kontakt med honom sådär podcastkollegor mellan. Vem vet, kanske blir en intervju med honom framöver! Ha det fint!

 15. Hej Husky,
  såg att någon ville höra Felix St Clair, jag vill gärna höra honom tillsammans med Felix Oppenheim, vore kul med “Felix och Felix” som de gick under på den gamla goda tiden. De kan nog bjuda på lite historier, vilket de iof nog klarar var för sig också, ett helt program var alltså.

  Johanna Stålnacke vore också kul.

  Tack för en toppen podd!

  • Hej och tack! Jag och Felix Oppenheimer brukar springa på varandra titt som tätt och en intervju ligger och snurrar. Inget är bokat ännu med jag vill givetvis intervjua bägge två.

   Stålnacke ligger också på listan! Jag var och stressade på henne senast vi träffades uppe på Arctic Weekend men pga tidsbrist och sjukdom blev det inte av denna gång. Men den är given bara logistiken tillåter – hon är fantastisk!

 16. Hej! Vill först och främst tacka för en fantastiskt intressant podcast! Skulle även vilja tipsa om team Haglöfs Silva, ett av Sveriges, för att inte säga världens, bästa multisportslag. En intervju med antingen Josefina Wikberg, som är lagets enda tjej, eller Björn Rydvall, lagkapten, vore väldigt kul att höra! 🙂

  Mvh Emanuel Gideonsson

  • Tack så jättemycket Emanuel! Jossan och Björn är otroligt trevliga och sjukt duktiga. Glömmer inte hur man blev omsprungen av Jossan på BAMM för några år sedan och hur hon likt en maskin matar upp för de brantaste och stenigaste partierna i Kärkevagge…

   Björn är faktiskt intervjuad i mitt gamla avsnitt om Åre Extrem Challenge, men det är ju ingen hellång intervju. Det kommer kanske framöver – både med Jossan och Björn! Tack för tips!

   /Magnus

 17. Skulle vara roligt att se lite intervjuer inom OCR som har blivit väldigt stort på senare tid. Evenemanget “toughest” har blivit stort i Sverige. Tycker OCR är värt att gå in lite på i alla fall……

 18. Ganska ny med det här med att lyssna på poddar men halkade in tack vare podden med Fredrika Ek, Vill bara säga bra “poddat”? :), håller på å kör igenom hela listan och gillar var jag hör. Big ups!!

  • Men du TACK så mycket! 🙂 “Bra poddat” låter helt ok tycker jag – vi kör på det. Kul att du följer Fredrika, hon är ju så otroligt häftig att det inom en mycket snar framtid kommer upp ett nytt avstämningsavsnitt med henne…håll ut!

 19. Hej Magnus. Kom in på din podcast via Naturkompaniet för en tid sedan. Hämtade då hem alla avsnitten och har nu kommit till avsnitt 63. Lyssnar på dina podcast bl.a. när jag är ute och promenerar. Mycket inspirerande och lärorikt. En fråga: hur ofta kommer ett nytt avsnitt ? /Percy

  • Hej Percy, jättekul att höra! Mitt mål är ett avsnitt i veckan faktiskt, men ibland blir det lite mer sällan. Hoppas att du hittar några guldkorn till promenaderna!

 20. Hej där !
  Tack för bra podcast med intresse som jag delar!
  Har en idé om en som du borde kanske ge dig på som intervjuoffer och det är förra förbundskaptenen i Speedski Bengt-Åke “Bengan” Otter som har varit förbundskapten i hela 22 år och lyft unga människor från ingenting till att få framgångar i skidsporten!

 21. Väldigt intressant att lyssna på podden,bra jobbat.

  Skulle vara kul att höra den här snubben Christian Bodegren.
  Han nu gjorde en lång kamel vandring,ett bland flera stora äventyr.
  Han har visst tidigare både sagt nej till att vara med i Guinness rekordbok, och att bli medlem i Explorers club.
  Fått flera nomineringar och priser utomlands, men säger ofta nej till intervjuer.

  Vore mycket intressant att höra om det, och även varför han inte marknadsför sig själv och gör föreläsningar.

 22. Tjenare, kan man ladda ner poddarna som mp3 på något sätt? Jag kommer att vara offline under min nu kommande Everestbestigning och tänkte ta med mig lite gott material till öronen. /Peter

 23. Hej.
  Vilka fantastiska personer att lyssna på.

  Jag letade efter han Christian Bodegren bland intervjuerna.
  Kanske har jag missat honom?
  Det var nämligen så att en väninna till mig var på en föreläsning av honom, och gjorde mig intresserad.

  Kram Anna.

 24. Hej,
  Har precis upptäckt din podd, som jag gillar. Ser att du får många tips här, men trots det kommer här ett till. Du borde intervjua Kim Falck som bor i franska Pyreneerna och jobbar som bergsguide i området sedan 12 år (vandring, klättring, trail, skidåkning, mm). Du hittar Kim här: http://propy.se/kim-falck/
  Mvh / Fredrik

 25. Hejsan!
  Har du funderat på att intervjua bröderna Morgan och Bjarne Salén någongång? Tack för en bra pod.

  • Hej!

   …och TACK! Du det har jag verkligen funderat på. Morgan har jag skrivit lite med, men ingen av dom är ju så ofta här i stan och jag föredrar alltid att göra intervjuerna face to face. Men misströsta inte, när du minst anar det så hoppas jag kunna boka någon, eller bägge, av dom.

   Tack för att du lyssnar!

   /Magnus

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.