Avsnitt 248, friåkaren Carl Regnér!

“Man får ju ett annat perspektiv i Alperna såklart, men jag var inte heller den som bara kastade mig ut för att göra alla dom här galna åken. Jag har aldrig känt något behov att göra det för att haka på alla andra. Både jag och min bror har varit ganska försiktiga i Alperna – vi gjorde en säsong i Chamonix men jag tror att vi åkte mest pist hela säsongen.”

Skidåkaren Carl Regnér hade det lite på känn att allting inte stod rätt till då han gled ut från startgaten på Bec des Rosses. En dryg minut senare tappar han kontrollen efter en baktung landning och tumlar ner för den orimligt branta bergssidan.

Hur påverkar en sådan krasch honom? Och hur såg vägen ut fram till den?

Häng med på ett långt samtal med en av landets vassaste friåkare som är uppvuxen i Östersund och med hjärtat fortfarande kvar i Jämtland trots en relativt ny lägenhet i Stockholm.

“Det märktes väldigt  väl i Chamonix: vi har aldrig påverkats av den där puderhetsen att man måste stå i liften halv sju på morgonen. Jag och Olle har alltid haft väldigt enkelt att finna glädjen i det minsta och i det lilla. Det kommer nog väldigt mycket från att vi är från Åre där man inte alltid erbjuds världens bästa åkning.”

Hör om en uppväxt med två skidtokiga äldre bröder och en än mer skidtokig pappa och mamma. Om Slopestyletävlingar med bland annat Henrik Harlaut och varför hans bröder kallade honom för “Bubble Boy”. Om en ren och oförfalskad skidglädje och om dagen då äldre bröderna tvingade ut honom ur parken och ner för baksidan av Skutan.

Om premiären som friåkare på NM i Riksgränsen 2014, om att krascha ur sig och komma tillbaka med besked året efter. Vi pratar om tiden i alperna med den äldre brodern Olle och hur de tillsammans tävlade på Freeride World Qualifier Tour för att slutligen hamna i högsta divisionen på Freeride World Tour.

“Mina två äldre bröder brukade kalla mig för ‘the Bubble Boy’. Jag var så lycklig och glad hela tiden!”

Om att vara den nya generationens friåkare som kom in med Slopestyle i grunden och givetvis om kraschen på Bec Des Rosses i Verbier och hur den påverkat honom.

Missa inte filmen “Resort Skier” som filmades i Åre av den legendariske Alexander Rydén och som kanske fungerar som ett slags manifest över Carls definition på skidglädje i pist.

Originalfoto © Emrik Jansson / emrikjansson.com

Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet. Intervjun är inspelad på Downtown Camper i Stockholm.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

*    *    *

logga

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.