Avsnitt trettiotre, Johan Lilja!

Photo 2014-02-20 20 06 18

“När jag pratade med organisationen så sa jag så här ’Ja hur ska jag tänka nu när det gäller höjden och acklimatisering? Vi flyger in till Kathmandu, hur länge ska jag vara där?’ och då sa dom såhär att du måste vara i Kathmandu i minst fem dagar. Men det är skitbra för det ligger på 1 500 meter och då kan man börja acklimatisera sig. Och så sa dom i andra meningen att om du är i Kathmandu i mer än fyra dagar så kommer du bli magsjuk, bara så du vet…”

Johan Lilja beskriver sig själv som en ganska vanlig motionär, men när man börjar prata med honom framgår det att han minst sagt sticker ut över genomsnittet.

Johan jobbar mer än heltid med sitt företag Yniq som startades av bland annat Jon Olsson, samtidigt har han i snart ett år förberett sig för att som en av 33 deltagare köra den åtta dagar långa MTB-tävlingen Yak Attack i Nepal som går över Himalaya. I samband med denna satsning blir Johan även lagkapten för Team Crescent Adventure – ett multisportlag som satsar stort inför kommande tävlingssäsonger.

Vi pratar om likheterna mellan entreprenörskap och att söka äventyr och fysisk ansträngning. Om att lägga ned 30 till 40 timmars träning i veckan trots att man är gift med tre barn, och drömmen att jobba på en plåtpress i Lessjöfors.

Man kan följa tävlingen på den officiella sidan eller på Johans hemsida.

Intervjun spelades in i ett konferensrum på det förträffliga J&N at Work på Hantverkargatan 7 i Stockholm där man kan hyra allt från mindre arbetsplatser till stora konferenslokaler. Det bästa är att gott kaffe ingår i priset!

Mannen och djuren på bilden har inget med Johan att göra, tack till Phil Evans på Yak Attack för bilden.

Lyssna på acast

jnatwork_logo

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.