Avsnitt trettiofyra, Jenny Rissveds!

Photo 2014-03-03 08 24 42

Från intervjun med Jenny Rissveds:

“Så kom jag till de där serporna i Italien, det gick ju ganska fort och det var 40 grader varmt så asfalten blödde – det var ju halt liksom! Så märker jag när jag kommer in i en kurva att det inte går så bra att bromsa med mina uppskrapade händer. Då gled jag iväg med cykeln och flög ut över ett stup i en serpentinkurva. Cykeln fastnade mellan två träd och jag låg där nere i ett stup några meter ner och jag kunde inte röra på mig. Jag kunde inte hålla upp huvudet själv för jag hade så ont, då trodde jag att jag hade brutit nacken.”

 

Jenny Rissveds tog studenten förra året och är bara nitton år, men hon vann världscupsegrar i seniorklass redan som sjuttonåring. Precis som för mig så blev Finnmarksturen i Ludvika Jennys första mtb-tävling, skillnaden är väl bara att hon då var sju år gammal och våra utvecklingskurvor efter det har sett litet annorlunda ut. Sedan 2012 är hon med i SOK:s topp- och talangprogram, från 1 januari 2014 tillhör hon dessutom, som första tjej och icke-schweizare, SCOTT-ODLO MTB Racing Team med Team Manager Thomas Frischknecht.

Vi pratar om Jenny Rissveds uppväxt, om hur hennes första mountainbike blev mycket mer intressant att äga just precis veckan efter att hennes föräldrar sålde den. Vi pratar om att växa upp i idrottsstaden Falun och om tiden på cykelgymnasiet. Om två svåra krascher som krävde bearbetning med mental coach för att hon skulle komma starkare tillbaks. Om förväntningar och tankar kring en stundande elitsatsning med sikte på stora medaljer och OS…

Vi bör alla följa med Jenny Rissveds inför ett mycket spännande 2014! Ett bra ställe att göra det kan ju vara genom hennes sprajtans nya Facebooksida.

Gillade ni den intervjun så tycker jag inte att ni ska missa intervjun med Isabelle Söderberg.

Fotograf: © Thomas Rissveds (jennyrissveds.com)

10 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.