Avsnitt trettiofem, Petter Askergren!

Photo 2014-03-06 23 49 30

“För mig handlar det bara om att jag vill göra saker som är roliga att göra, och jag vill visa att man kan göra det också om man vill. Man behöver inte vara så jävla inrutad, det är klart att det inte är så många artister som håller på med dom här grejjerna – jag antar att jag förmodligen är den första rapparen i hela världen som gör en swimruntävling, men det spelar väl ingen roll liksom!?”

Plötsligt en dag så skiner solen och man sitter i en svit på Clarion Sign i Stockholm och intervjuar rapparen och mångsysslaren Petter Askergren om hur han i drygt tio år utmanat sig själv inom skidåkning, löpning och cykling för att nu i år ställa upp i swimruntävlingen Ö till ö tillsammans med kompisen, ironmannen och triathleten Jojje Borssén. Satsningen sker i tvåmannalaget Runner’s World / Addnature

Vi pratar om hans uppväxt, om hur han gick från att prova sig fram mellan alla tillgängliga sporter, till att han slutligen hittade till en träningsrutin med bland annat cykeltävlingar och löpning som via tävlingar som Brooklyn Half-Marathon och New York Marathon leder till ett kraftprov som Ö till ö. Vi pratar om skidåkning som blev mer på riktigt efter att han träffat sin fru Mikaela och som han nu ofta gör även tillsammans med kompisen Sverre Liliequist.

Intervjun med Petter spelades in på Clarion Hotel Sign i Stockholm och avsnittet görs i samarbete med Milebreaker och Addnature.

Orginalfoto: © Fredrik Schenholm, www.schenholm.com

Tack till Joel Mull för musiken.

Lyssna på acast

 

7 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.