Avsnitt tjugoett, Saferide och Sverre Liliequist!

SverreSaferide

 

I stolt samarbete med lavinutbildningsprogrammet Saferide som drivs av Addnature och Alpingaraget känns det oerhört kul att lägga upp en intervju med skidåkaren Sverre Liliequist som knappast behöver någon vidare presentation.

Vi försöker summera hans liv fram tills nu; om uppväxten och vägen in i friåkningen, passionen till skidåkning, lite om företaget Kask of Sweden som han driver tillsammans med Kaj Zackrisson och även lite om hans berömda backflip. Vi pratar givetvis även om säkerhet och attityder i bergen, om vikten av att vara ödmjuk för att undvika olyckor och skador.

Har ni inte sett deras film Très Bonne Équipe så gör det! Det är verkligen en av de absolut bästa skidfilmerna som jag sett, väldigt mycket på grund av att skidåkningen varvas med ett riktigt bra historieberättande där Kaj och Sverres historia rullas ut. Sevärd! Sverre och Kaj är även hjärnorna bakom Swatch Skiers Cup som ni säkert inte missat.

Bilden på Sverre är tagen av Alexander Klun.

Som vanligt är intromusiken Klangfarben av Joel Mull. Tack Joel!

7 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.