Avsnitt 124, Evelina Nilsson!

foto-2015-11-05-17-56-20-1

”Liksom; ’The Force’ finns ju alltid, den är ju inte bara ett påhitt – Kraften finns ju! Det gäller ju bara att veta sin power hela tiden och för mig är det verkligen en superbra grej. Jag kommer ihåg att min syster Julia skrev ett sms till mig inför min första tävling, hon skrev bara ’kom ihåg: stark som en Jedi, lätt som en Alv’. Jag har tagit med mig det inför varje tävling och varje gång som jag tänker på det känner jag mig superstark”

Evelina Nilsson från Luleå gör sig redo för sin andra säsong på Freeride World Tour och jag möter upp med henne innan Sverigepremiären av Shades of Winterprojektets tredje film Between.

Vi pratar om hennes uppväxt i en skidtokig film med jämngammal syskonskara och kusiner som gjorde barndomen till “ett enda långt gangshred”. Vi pratar om flytten till Åre, om syrran Julia, om puckelpist, om skidglädje och tävlingsmentalitet. Om att vinna NM i Riksgränsen som underdog 2012, om att ge sig in i friåkning och att köra Bec de Rosses. Om Jedis, om att filma två filmer med Shades of Winter och om Matilda Rapaport.

Evelina är även en ambassadör till Protect Our Winters Sweden, så innan avsnittet kommer även ett litet budskap signerat POW.

Podcasten Husky spelas i år in med stöd av Lundhags.

Intervjun är inspelad på Clarion Sign.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Jackie Paaso, Sverre Liliequist, Kaj ZackrissonLotten Rapp, Karin Stöckel, Johan Jonsson, Christine Hargin eller Mattias Hargin.

Originalfoto © Peak Performance

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

POW Sweden Blue

acast_black_logotype_R

6 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.