Avsnitt 123, Replacing Luck del tre / Sandra Fransson och Safe Passions

foto-2016-11-22-19-25-49

“Andreas pratade väldigt ofta den sista tiden innan han dog om hur han ville ge tillbaka till skidsamhället och göra något gott eftersom han fick väldigt mycket stöd när han var yngre. Så vi kände att vi ville göra något bra av det som har hänt. Han pluggade ju till bergsguide så när han blev färdig med sin utbildning ville han dra ned med ett gäng drivna skidåkare till Chamonix, få dom att åka skidor tillsammans med honom och lära sig vett i bergen – men göra det på ett kul sätt, framförallt unga som kanske inte har råd att åka med bergsguider. Så hann han ju inte det tyvärr. Då kände jag att det var en dröm som vi faktiskt kunde uppfylla till hans ära.”

Miniserien Replacing Luck avslutas med att jag pratar med Sandra Fransson som startade initiativet Safe Passions för att hedra sin bror Andreas som förolyckades i en lavin i Chile 2014.

Vi pratar om Andreas driv, om att följa sina drömmar, om att ha en bror som levde så nära med döden och om varför initiativet Safe Passions föddes.

I de två första avsnitten har vi träffat bergsguiden och den alpina fjällräddaren Anders Bergwall och skidåkaren Andrea Mannberg som drogs med i en lavin.

Podcasten Husky spelas i år in med stöd av Lundhags.

Originalfoto © Mattias Fredriksson, mattiasfredriksson.com / Safe Passions

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.