Avsnitt 137, andra intervjun med Emelie Forsberg!

Ur intervjun med Emelie Forsberg:

“Efter skadan blev jag ju verkligen matad med uttryck som ‘Du kommer att vara så tacksam när du kommer tillbaka! Du kommer att älska din sport så mycket mer, du kommer vara starkare och uppskatta allt!’ Men alltså det där tror jag inte på…varenda dag innan olyckan så uppskattade jag redan precis ALLT som jag gjorde, så jag tycker verkligen inte om att höra sådant där! Men jag håller med: man lär sig något av allt, det är nog bara att jag ännu inte vet vad som jag lärt mig av just detta.”

Redan under mitt första år med podcasten Husky fick jag möjligheten att intervjua den otroligt inspirerande ikonen Emelie Forsberg. Under de snart tre och ett halvt åren sedan vi spelade in den första intervjun har hon bland annat hunnit med en flytt till Chamonix och sedan till Romsdalen, hon har gått från 23 000 till 127 000 följare på Facebook och hon har skaffat sig en trädgård.

I samband med ett besök i Stockholm med bland annat en föreläsning och lite möten bokade vi in oss på acasts studio. Under vår förra intervju pratade vi ju om hennes uppväxt och hur hon kom in i löpning och Skyrunning, därför kunde vi nu fokusera på andra saker. Vi pratar om skidalpinism, om Emelies hjärteprojekt Moonvalley Small Farming, om att skriva bok, om fenomenet #swedenskimogirls och om den legendariska tävlingen Pierra Menta.

Vi pratar om att programmera om kroppen från skidalpinism till löpning och tillbaka igen, om hennes ständiga längtan efter vintern, om att saker ska få ta tid, vi pratar om tävlingsmänniskan Emelie Forsberg, om tävlingen Tromsø Skyrace, om hennes skada då hon slet av korsbandet, om mörkret som följde och om vägen tillbaka.

“Det här är ett jättenytt koncept. Alltså om det lyckas så blir det revolutionerande inom alpinism men det är ju inte säkert att det lyckas alls – allt beror på höjden.”

Emelie Forsberg avslöjar även en stor nyhet om hennes nästa stora projekt som är något av en revolution inom alpinism: en snabb bestigning av Cho Oyo (8,200 meter) med en typ av acklimatisering som hon redan har påbörjat hemma i Romsdalen.

This slideshow requires JavaScript.

*  *  *

Men hur gick det egentligen för Emelie och Kilian på expeditionen till Cho Oyo? Titta på deras film Testing Ourselves från Salomon TV.

*  *  *

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet. Innan intervjun delar Sue Paz, a.k.a. @Metalheadrunner, med sig av värdefulla tips om du vill röra dig snabbt och lätt med liten ryggsäck. Sue är en av medlemmarna i Naturkompaniet Pioneers som du även kan följa på Facebook eller Instagram.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med löparna Max King eller Jez Bragg, friåkaren Evelina Nilsson, äventyraren Johanna Davidsson, skidåkaren Emma Dahlström, äventyraren Lina Hallebratt och med äventyraren Christine Hägglund.

Originalfoto © Kilian Jornet

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

naturkompaniet

holiday_clube_are_mountains

acast_black_logotype_R

5 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.