Avsnitt trettioåtta, årets kvinnliga äventyrare Christine Hägglund!

Photo 2014-03-28 11 31 33

“Vissa dalgångar, jag har minnen av att jag sitter och vilar och jag känner hur fjällen kommer emot mig. Det är bara jag och naturen. Det är väldigt lugnt. Också väldigt tydligt när jag kom ned till Grövelsjön och dagen efter tar bussen tidigt på morgonen för jag ska ta mig hem till Östersund – när bussen har gasat upp i sjuttio, då gick det för fort! Min hjärna hängde inte med, för jag har gått ned så otroligt mycket i varv!”

Avsnitt trettioåtta är en lång intervju med årets kvinnliga äventyrare – Christine Hägglund. Intervjun spelade jag in under en vecka uppe i Åre och Christine stannade till för en kaffe på väg från en toppturshelg i Storulvån på väg till hemmet i Östersund.

Förra året sprang Christine hela Gröna bandet 130 mil, från Treriksröset till Grövelsjöns fjällstation. I intervjun berättar Christine om hennes uppväxt, om synen på äventyr för hon och hennes familj. Om hur tiden kan stå still på fjället och om att ta sig an nya utmaningar och upplevelser.

Avsnittet görs i samarbete med Milebreaker – innan intervjun med Christine tar jag och Erika Rosenbaum upp en fråga som kommit in via Triathlonbloggen om övergång från endast vanlig mat till kosttillskott i samband med ökad träningsvolym inför triathlon.

Hemsidan som Christine tipsar om där ni kan komma i kontakt med samebyar hittar ni här.

Bilden är Christines egna.

Lyssna på acast

 

15 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.