Avsnitt sjuttio, Fredrika Ek!

Foto 2015-02-22 20 02 23

“Det blir så, ju mer man gräver i det, det finns så sjukt mycket saker som jag är sugen på att göra någon gång. Och det är det som känns häftigt nu också – att det har gått från saker som jag pratar om att göra till att jag har bevisat både för mig själv och för andra att vill man göra något så är det bara att sätta igång!”

Fredrika Ek är 23 år och ska nu ge sig ut på en 1 000 dagar lång cykling med målet inte bara är att cykla 4 000 mil runt jorden – utan även att samla in pengar till förmån för världsfattigdom i samarbete med ActionAid.

Lyssna på en lång intervju om hennes uppväxt med två bröder, om hur sporten alltid varit närvarande i hennes liv och om hur en lovande tenniskarriär avbröts på grund av en skadad handled. Om hur hon kom att känna sig lite vilsen utan tennisen, men hur hon hittade hem i långdistanscyklingen. Hur mycket måste man planera för ett äventyr på tusen dagar? Hur mycket vill man planera inför sitt livs äventyr?

Alla kan hjälpa till att nå Fredrikas mål med att varje cyklad mil ska ge 100 kronor till ActionAid, läs mer på hemsidan!

Cykeln som Fredrika använder? En Surly Long Haul Trucker. Nätverket för långfärdscyklister som Fredrika pratar om under intervjun är Warm Showers.

Intervjun är inspelad på Clarion Sign i Stockholm.

Gillar du det här avsnittet tror jag även att du gillar intervjun med Christine Hägglund.

Originalbilden är Fredrikas egen.

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

16 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.