Avsnitt 113, Mats Andrén!

foto-2016-09-13-15-10-02

“Jag vet inte hur pass uttalad jag brukar vara med det egentligen men när vi konsumerar en massa saker som vi egentligen inte behöver konsumera när vi bor i ett samhälle som förstör mer än vad vi bygger upp då jag jag alltid tyckt att det verkar fruktansvärt onödigt. Jag har svårt att förstå vikten av att ha saker som bara ser fina ut, utan att ha någon praktisk funktion. Så visst finns det något slags etiskt, moraliskt där att istället för att konsumera lyx så kan man ju faktiskt hjälpa andra människor.”

Avsnittet om en rotlös minimalist.

2009 bestämde sig Mats Andrén för att bli minimalist. Ungefär tre år senare gav han sig i kast med projektet The Walk – en minimalistisk vandring mellan Stockholm och Sydney.

När han var åtta år gammal flyttade familjen till Sydney, Australien, och där bor Mats till han är sexton år. Vi pratar om hans barndom, om hur familjen åkte på roadtrips nästan varje helg för att leta safirer och vaska guld. Vi pratar om sociala skillnader mellan Australien och Sverige. Vi pratar om Mats syn på karriär, om att jobba som stuntman, att vara lagfotograf åt Silva Adventure Racing Team i början av 2000-talet och att om nu försörja sig som lärare inom fotografi.

Vi pratar även om den långa vandringen, om hur man planerar en vandring runt jorden, om packning, om fördelar och nackdelar med ryggsäckar eller vagnar, om sociala medier och om att åka i 72 km/h med en kickbike.

Mats hade även en podcast på acast som ni kan lyssna på.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Nicklas Blom, Fredrika Ek, Tim Bogdanov, Helena Olmås eller med Lina Hallebratt.

Originalfoto © Mats Andrén

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.