Avsnitt nittioåtta, Nicklas Blom!

Foto 2016-03-15 14 57 37

“Alltså cowboy för mig är ju kanske inte nödvändigtvis att bära hatt, utan det är ju kanske mer ett sätt att leva – att man går sin väg, att man följer sitt hjärta. Sedan om det är fler som går samma väg så gör det ingenting, men att man gör det man tror på. Och inte vara så jävla sjåpig och rädd för att bli blöt och kall, att kunna välkomna motgångar –  ‘jaha nu går det åt helvete här, fan vad bra, nu har vi gjort en sån dag!’ Och var en bra människa, var en rakryggad människa som står upp för sina handlingar.”

Då jag var på besök uppe i Åre gjorde jag ett hembesök hos fotografen Nicklas Blom. Nicklas bor i ett helt fantastiskt hus vid Indalsälven strand och jag fick hälsa på hans flock med slädhundar innan vi satte oss vid en sprakande järnkamin för en lång intervju om livet som fotograf, synen på livet, naturen, storstadsstressen och vildmarkens mysterium.

En anledning till att jag kontaktade Nicklas var ju även då han för två år sedan reste med åtta slädhundar från sitt hus utanför Åre. Han siktade norrut och åkte längs med den svenska fjällkedjan förbi Riksgränsen hela vägen förbi treriksröset till den norska atlantkusten.

Resan dokumenterades även i den helt otroligt vackra och inspirerande boken Till fjällens ände som även har blivit en SVT-produktion som heter Heading North – en enkel resa, förhoppningsvis kommer denna att visas igen under våren 2016.

Podcasten Husky görs i samarbete med Lundhags.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Fredrik SchenholmMattias Klum, Felix Oppenheim, Anders Bergwall.

Originalfoto © Nicklas Blom, nicklasblom.com

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

8 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.