Avsnitt 127, Stefan Bellika!

fil-2016-12-20-16-02-54

“Alaska gav mig respekt för naturen och jag blev väldigt inspirerad av människor som jag mötte där, människor som levde väldigt avskalat. Det var ingen som frågade vilken modell av iPhone som jag hade, det var ingen som frågade vilken typ av bil som jag körde. Allting är väldigt basic och jag gillade den tanken och det är något som jag oftare ser norr om polcirkeln.”

Första gången som jag träffade Stefan Bellika var uppe i Riksgränsen då han var en av deltagarna i Adventure Academy. Nu bor Stefan uppe i Alta och jag har hälsat på honom två gånger då jag bland annat spelat in avsnittet om Finnmarksløpet och då jag var på resa med The Ground Truth Project.

Stefan är, bland mycket annat, en oerhört duktig fotograf som lever ett liv som väldigt många bara drömmer om. Dagens uppgift för er blir att, förutom att lyssna på avsnittet, följa hans instagramkonto.

Vi pratar om hans uppväxt i Skellefteå, om att bli en del av Cirkus Cirkör och om att skaffa sig hund för att rädda sig själv. Om att lära sig vallhundar i Spanien, om att bo isolerad i Alaska, köpa revolver på en loppmarknad och om att vara nära döden fastbunden i en hundsläde.

Podcasten Husky spelas i år in med stöd av Lundhags.

Intervjun är inspelad på Clarion Sign.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Nicklas Blom, med Emil Börner, Lina Hallebratt, Christine Hägglund eller med Tim Bogdanov.

Originalfoto © Stefan Bellika / stefanbellika.com

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

4 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.