Avsnitt 194, andra intervjun med Marcus Aspsjö!

“Frukost och middag käkade jag i land, lunch brukade jag äta på SUP-brädan. Då kunde man sitta och glida en kilometer samtidigt som man åt lunch.”

När jag träffade Marcus Aspsjö för första gången var han på väg att avsluta de sista förberedelserna för sin paddling på SUP längs med Yukonfloden – ett äventyr som kom att ta fyrtiofyra dagar.

Sedan dess har han hunnit med att summera upplevelserna i Yukon i filmen “När skogen tystnar” tillsammans med bland annat Världsnaturfonden – men han har även avslutat ytterligare ett av hans drömäventyr: att rida häst i Sydamerika.

Hela samtalet kretsar kring dessa två väldigt speciella och helt otroliga äventyr. Om förberedelser, rädslor, drömmar och utrustning.

“Jag har ju sett ‘Into the Wild’ lite för många gånger för att jag inte skulle vilja åka till Alaska.”

Hör om Marcus drömtillvaro längs med floden, om att värma sig vid lägerelden helt ensam i Alaskas vildmark, om möten med vilda djur och den totala tystnaden och ensamheten.

Hör om den oerhört lustiga tillfällighet som gjorde att Marcus redan i början av sin paddling längs med Yukon faktiskt påbörjade äventyret på hästrygg i Sydamerika. Om att olagligt flyta över gränsen in i USA från Kanada.

“I en by some heter Beaver fick jag följa med den åttiofem år gamle hövdingen ut och fiska – det var verkligen jättehäftigt. Men jag tror faktiskt inte att han gillade när jag pratade, han verkade mest irriterad när jag gjorde det. Eventuellt ville han bara ha med mig där så att jag skulle kunna hjälpa honom.”

Om att köpa hästar i Patagonien, hur man hittar den perfekta äventyrshästen och vad det kostar, om att planera ett äventyr där man inte själv är så fysisk aktiv. Tankar om det “okomplicerade äventyret” med hästar på rymmen, packsystem som skaver och välvilliga gauchos.

This slideshow requires JavaScript.

Följ Marcus på Instagram och Facebook så att ni inte missar hans kommande resor och upplevelser.

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Originalfoto © Marcus Aspsjö

Missa inte heller mina intervjuer med Tim Bogdanov, Stefan Bellika, Lina Hallebratt, Fredrika Ek eller med Ann “Mairawa” Johansson.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

Categories: Uncategorized

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.