Avsnitt 236, Erik Sander!

Enlight1129

“Jag vaknade upp och kunde inte känna min fot. Jag trodde ju att det där skulle gå över efter några dagar men det gjorde det inte – istället växte det och större delar domnade bort. Jag slussades runt under några månader mellan olika undersökningar och sedan fick jag diagnosen MS.”

Erik Sander presenterar sig just nu som äventyrare, men med en akademisk bakgrund inom biomedicin och med en mångårig erfarenhet inom gym- och träningsvärlden, en publicerad bok, åtskilliga artiklar och mycket mer på sin CV så är det en minst sagt bred personlighet som gästar veckans avsnitt.

Fram till nitton års ålder var planen att bli hockeyproffs men när insikten slog in att han inte skulle nå hela vägen fram slog han om kursen till resor och studier.

Att vid tjugotre års ålder få diagnosen Multipel Skleros kom att påverka honom men i grund och botten handlar det om helt enkelt gilla läget – en egenskap som även tagit honom genom en longboardtur runt Island och en annan genom hela Sverige.

“Om du som liten får lära dig att det är kul att röra dig, bli svettig och ta ut dig till max kommer du ha så otroligt mycket glädje av det när du blir äldre och magen börjar bli större.”

Vi pratar om uppväxten, om att vara en fysisk person från barndomen och om att motta MS-diagnoes under studieåren. Med Eriks kompetens är det även intressant att prata om Eriks syn på hälso- och träningstrender och vad som fick honom att skriva boken Hälsodjungeln.

This slideshow requires JavaScript.

Vi pratar om hans passion för Svemester – något som han varit en varm förespråkare för under de senaste åren.

Erik presenterar även nästa tsora projekt då han ska ta sig genom stora delar av Sverige ståendes paddlande på en SUP-bräda. Med start på Akkajaure uppe i Ritsem kommer han via inlandet paddla medströms ned ända till Smygehuk – 250 mil genom landet.

Därför kretsar en del av samtalet kring logistik och planering inför denna utmaning, om att kunna glida fram med hjälp av ett golfparaply som segel och om att njuta av ett äventyr.

Följ Erik på hans Instagramkonto @sandersaventyr.

Podcasten Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Intervjun är inspelad på Downtown Camper i Stockholm.

Originalfoto: Erik Sander

*    *    *

Missa inte heller min intervju med Marcus Aspsjö, Lina Hallebratt eller med Tim Bogdanov.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

logga

Categories: Uncategorized

2 replies »

  1. Hej
    Jag måste säga att Hälsodjungeln är den sämsta bok jag någonsin lyssnat på.

    • Jaha, tråkigt! Har inte läst den själv – men hoppas att avsnittet var roligare att lyssna på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.