Avsnitt 237, den andra intervjun med Markus Torgeby!

Enlight1132 2

“Att odla sin egna potatis kanske inte ger samma avkastning som aktier – men jäsiken vad mäktigt det är att få se när dom gröna bladen börjar sticka upp. Fler folk behöver få känna på det.”


Den saltstänkta filosofen med fötterna djupt rotade i de jämtländska skogarna är tillbaka framför mikrofonen i Husky.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Markus Torgeby är långt ifrån okänd. Inom våra kretsar är han sedan länge vad man kallar för a household name och tittar man på den exponering som han har haft under de senaste åren står det klart att det är många som dras till pöjken från Öckerö.

När jag för första gången träffade och intervjuade Markus brottades jag med ganska mycket prestationsångest eftersom Markus just varit med i så många sammanhang och intervjuer – jag ville inte att min intervju skulle vara ytterligare en repris.

“Allt har ju en tillväxtkurva, träd har ju också det – men de växer ju inte till månen, så någon gång slutar det ju och det är bara att omfamna. Folk som driver tesen om evig tillväxt har ju fel!”

Jag blev dock oerhört nöjd med resultatet, jag har fått mycket positiv feedback på intervjun och det är även ett av mina mest lyssnade avsnitt under de senaste åren.

*    *    *

Med den nya boken Sova ute som Markus gjort tillsammans med sin hustru Frida Torgeby hamnar han i rampljuset än en gång. Dessutom samverkar slump och kreativitet eftersom en uppföljare till den snart tjugo år gamla dokumentären Löparen nu snart kommer till bioduken samtidigt som den världsomvälvande Coronakrisen åter aktualiserar Markus erfarenheter och tankar från hans självvalda isolering i de Jämtländska skogarna.

“Om det är lite kallt hemma kan jag gå ut, knäcka några grenar och lösa det. Det finns en enorm tillfredställelse i det.”

*    *    *

I samarbete med Offside press erbjuder vi nu ett erbjudande till er som lyssnar där ni med hjälp av rabattkoden “HUSKY” får ni 100 kronors rabatt på boken Sova ute i Offside Press webbshop.

Erbjudandet gäller fram till 31 augusti 2020.

*    *    *

This slideshow requires JavaScript.

*    *    *

“Vi bor ju i naturen, så att årstiderna växlar kommer naturligt för mina barn, det bara sätter sig i deras kroppar. Vi bor även i ett hus som inte är helt perfekt och det är en tanke med det: varje morgon på vintern när man kommer ned så är det kallt och man måste sitta nära ihop. Därför bygger man in det cirkulära tänket, från varmt till kallt i deras kroppar.”

Vi pratar om hans tankar kring Coronapandemin, om att känna sig nära till döden och hur det är att uppfostra barn som blir redo för världen. Och inte minst om han fortfarande är en sökare?

Missa inte heller den förra intervjun med Markus i avsnitt 192.

Husky spelas in i samarbete med Naturkompaniet.

Intervjun är inspelad på Downtown Camper i Stockholm.

Originalfoto: Frida Torgeby

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone. Ni kan även lyssna på Husky direkt i Spotify.

*    *    *

logga

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.