Avsnitt 134, Marcus Aspsjö!

 

“Mellanöstern kändes lite för riskabelt just då, så vi flög faktiskt in från Aten till Kairo. Vi tog en taxi och bad honom köra till ett lugnt och säkert område, ‘Absolut! Hoppa in bara!’ sa chauffören och tog oss till ett ställe där vi fick gå in genom en liten matbutik till en dodgy trappuppgångsom tog oss till ett vandrarhem. Det vi inte visste då var att det låg typ en kilometer från Tahrirtorget där verkligen allt hände”

 

När Marcus Aspsjö inte pluggar till sjuksköterska i Uppsala brinner han för små och stora äventyr. Hans driv och passion belönade honom i år med en nominering till Årets svenska äventyrare.

Vi pratar om hans uppväxt och om hans drömmar och drivkrafter som ligger bakom hans äventyrande. Trots sin ringa ålder har han redan hunnit med att cykla till Tanzania, korsa Australien med rullskidor, vandra över Island och att korsa Indien från öst till väst till fots.

Marcus har nyligen även lanserat sitt kommande soloäventyr som utan konkurrens kommer att bli hans största då han ska paddla 300 mil på Yukonfloden genom Alaska och Kanada på en SUP-bräda. Detta äventyr görs i samarbete med bland annat Världsnaturfonden WWF för att uppmärksamma vildmarken i Sverige – därför pratar jag innan intervjun med Torbjörn Hegedüs om deras arbete och om Marcus projekt.

Marcus bloggar även på Outside, man kan även följa honom på hans Facebooksida eller Instagram.

Om ni vill höra mer med Marcus kan jag även rekommendera er till Naturpodden där man kan följa ett av hans mindre utmaningar: Överlev Uppland!

Podcasten Husky spelas in med stöd av det nya Holiday Club Åre och Naturkompaniet.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Tim Bogdanov, Lina Hallebratt, Fredrika Ek, Stefan Bellika eller Helena Olmås.

Originalfoto © Marcus Aspsjö

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

holiday_clube_are_mountains

naturkompaniet

acast_black_logotype_R

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.