Avsnitt 178, Gina Johansen på Hallifornia!

Foto 2018-07-23 10 32 33

“Min pappa sa till mig när jag skulle flytta till Australien för att rida galopphästar: men du har ju knappt ridit en galopphäst innan? Men då sa jag att om jag inte kan rida dom får jag väl ta hand om dom. Sedan tog det bara sex månader innan jag satt och red på några av världens bästa galopphästar.”

I september 2017 fick jag ett mail från Gina Johansen som då bodde i Australien. Hon ville komma i kontakt med någon lämplig person i Alta, Nordnorge, och jag satte henne i kontakt med Stefan och Nina Bellika.

Drygt ett år senare kunde jag möta upp med Gina på festivalen Hallifornia i Varberg och prata om då hon skidade ensam från Nordkapp till Sälen utan att kunna åka skidor.

“Jag tänkte att om alla andra kan det så kan väl jag också.”

Gina är en extremt målmedveten person, uppvuxen på en hästgård där hon kunde rida innan hon kunde gå. Då hon var femton flyttade hon till Skåne för att jobba med hennes passion för hästar.

Denna passion skulle sedan ta henne till Australien då hennes nästa dröm var att få jobba med galopphästar.

På plats i Sydney utvecklades hennes träning utanför arbetet med hästar och hon upptäckte bland annat Rich Rolls podcast där hon nu inspirerades av äventyr och ultralöpning.

“När man är på tur tycker jag att man ska tänka att när det känns som värst så skapas de bästa historierna.”

Hon inspirerades även av den australiensiska ultralöparen Pat Farmer som bland annat sprungit från Nord- till Sydpolen.

Vi pratar om att följa sina drömmar, om galoppindustrin i Australien, om varför det inte är så svårt att lära sig något nytt, om att lära sig skidor fyra dagar innan man ska skida från Nordkap, om att rida på 650 kilo muskler i 70 kilometer i timme och drömmen om Yukon Arctic Ultra.

Missa inte heller min intervju med Stefan Bellika, Lina Hallebratt, Rich RollEmma Svensson eller den första intervjun med Fredrika Ek.

Originalfoto © Nina Bellika / @frubellika

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Hallifornia-symbol-till-vänster-om-text-klippt

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.