Avsnitt 179, Sussi Eriksson och Anna Hougner på Hallifornia!

Foto 2018-07-23 11 47 59

“Jag tänker aldrig sluta att åka skateboard, jag ska ha skateboardhjul på min rullator när jag blir gammal. Vi har redan garderat oss: våra kids i parken har lovat att jag ska få ha röda kryptonics på min rullator,  ‘ja vi lovar!’ säger dom.”

Av någon konstig anledning tog det mer än fem år innan det första avsnittet om skateboard rullade in i podcasten Husky. Då jag var nere i Varberg under festivalen Halliforna bjöd jag in Anna Hougner och Sussi Eriksson för en intervju – och jag är mycket glad att det blev just dom som fick bli de första representanterna för skateboard i podden.

Sussi kommer fortfarande ihåg ögonblicket då hon fick sin första skateboard av sin storebror. Hon minns ljuset, känslan och inte minst grafiken på brädan: en tjej som stod på händerna på en skateboard. Sagt och gjort: handstående på brädan blev hennes första trick och fyrtio år senare rullar hon fortfarande.

I slutet av 70-talet flyttade Sussi till norra California bara för att få åka skateboard och hon är verkligen en levande legend med en insyn i kulturen som extremt få andra har.

Anna blev i vuxen ålder instruerad av en mystisk ynglig på Fryshuset då hon läste deckare medan hennes barn skejtade i parken – tillsammans bildar de nu Högdalens Skateboardförening.

Vi fick till ett mycket fint samtal om skateboardens roll i samhället, om skateboard och populärkultur, hur man ska få tonåringar att fortsätta att skejta och varför just du ska testa det.

Innan intervjun pratar jag kort med Erik Ruth som grundade Hallifornia för sex år sedan.

Vill ni höra mer med Anna och Sussi kan jag verkligen rekommendera deras intervju i podcasten Sju lager av livet som finns på acast.

Andra tips som dyker upp under intervjun är filmen Quit Your Day Job, boken No Limit och spelfilmen Lords of Dogtown.

Följ dom även på @highvalleyskateworld på Instagram.

Missa inte heller min intervju med Maria Petersson, Freddie Meadows eller med Adam Holm.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Hallifornia-symbol-till-vänster-om-text-klippt

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.