Avsnitt fyrtiosex, Freddie Meadows!

Foto 2014-07-15 20 04 57

“Man glider på naturen, man glider på en rörande energi som formades för tusen mil sen liksom, en vecka innan. Så får du den här energin som har rest över hela Stilla havet, eller Atlanten, eller Östersjön, och så är du en del av sista delen av vågens äventyr. Och kan du synka med den så…ja…”

En lång härlig intervju med surfaren Freddie Meadows som bland annat kommit femma på junior EM och så högt som en trettondeplacering på junior VM. Nu känner han sig starkare och bättre än någonsin och efter att ha tjatat till sig coach från en legendarisk tränare ser han fram emot spännande säsonger i framtiden.

Vi pratar om Freddies uppväxt som växlade mellan Åhus och London. Om att finna surfingen i Portugal, om att drabbas av en allvarlig sjukdom vid nitton års ålder, att sedan kämpa sig tillbaka och att finna nya perspektiv på livet. Vi pratar om att surfa på Färöarna, om att surfa med ett leende på vågor som kan döda dig, och om att surfa med legenden Kelly Slater.

Freddie surfar även ibland med Petter och under intervjun berättar han om ett spännande projekt som de har på gång.

Intervjun är inspelad i en svit på det alltid lika fantastiska Clarion Sign i Stockholm.

Originalfoto © Jesus Carceller

Lyssna på acast

 

4 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.