Avsnitt fyrtiofem, Svalbard Arctic Ski Cruise!

Foto 2014-06-25 19 09 44

“Bara att åka skidor med den där fonden vi hade igår! Med värsta bergen framför, fjorden är spegelblank och så en enorm glaciär som går ner i havet – och så gör vi ändå ett helt schysst åk. Det är ju inte fel! Och så vet man då att när vi går där och kämpar på berget att kocken har börjat hacka där nere i sitt kök och förbereder en god middag. Man kommer sova gott, vi ligger för ankare någonstans i en vik . Lyfta upp ankaret och tuffa runt hörnet och gå till nästa ställe…”

I slutet av juni var jag på mitt livs resa, Svalbard Arctic Ski Cruise tillsammans med Arctic Guides på den underbara båten M/S Origo. Detta avsnitt är ett stapplande försök av mig att sammanfatta och återberätta något av innehållet och stämningen från denna underbara resa. På båten passade jag ju även på att göra en längre intervju med bergsguiden Anders Bergwall som blev avsnitt fyrtiofyra av Husky.

Under resan på Svalbard spelade jag även in min allra första film med hjälp av Tobias GoProkamera, tack Tobias!

This slideshow requires JavaScript.

Bilderna ovan är tagna av mig, men avsnittets omslagsbild tillhör Johan på Arctic Guides.

Oändliga tack och varma kramar till hela Arctic Guides och den fantastiska besättningen på M/S Origo!

Och TACK till alla underbara nya vänner från resan, hoppas verkligen att vi alla kan träffas igen mycket snart!

Missa inte heller avsnittet om Abisko Ice Climbing Festival.

Lyssna på acast

ag_logga

8 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.