Avsnitt 107, fridykning / Johan Thelaus!

Foto 2016-06-21 09 27 45

“Är du då helt avslappnad i den fasen är känslan heeelt fantastisk! Och får du till en sån bra känsla, då har du med dig den känslan som ett lyckorus hela vägen upp. Alla pratar om ‘men tänk om du vill andas på vägen upp!?’ men det som du tänker på vägen upp det är hur skönt det var på vägen ned, och vilket bra dyk det var. Det är ungefär som att slå i en klocka och om tonen är ren eller inte, det är så det känns i kroppen. Är tonen ren och du simmar upp och känner hur flytkraften ökar, det blir ljusare, det blir varmare och så plötsligt så ser du hur din kompis som är säkerhetsdykare ler till dig på tjugo meters djup och då är allting bra”

I det andra avsnittet med fridykningstema intervjuar jag Johan Thelaus som var den första svensk som fridök ned över 100 meter.

Vi pratar om hans väg in på fridykning, om vad som händer i kroppen under ett dyk. Om inspirationskällor, om fruktansvärda olyckor inom fridykning, givetvis om filmen Det Stora Blå och om teorin om Strandapan. Vi pratar även om fördelarna med fridykning och om farorna i sportens utveckling.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Ulf DextegenAnnelie Pompe, Freddie Meadows eller Mikael Rosén.

Originalfoto © Johan Thelaus

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.