Avsnitt 106, Swedish Lapland och Lemmelkaffe!

Foto 2016-06-13 10 36 03

Tillsammans med Swedish Lapland bjuder jag på ett specialavsnitt helt inspelat på Vildmarksmässan 2016.

Swedish Laplands monter vann i år pris för bästa monter och i deras läger träffade jag bland annat den sprudlande matkreatören Eva Gunnare som driver Essense of Lapland, jag pratar med STF och Top of Arjeplog. Men inte minst så fick jag äntligen en chans att intervjua Rolf och Markus som jobbar med det mytiska Lemmelkaffe. Vår lilla pratstund från stora Vildmarksscenen spelades in och finns nu i detta avsnitt. Hör om simmande lämlar, bönor rostade av lämlars kroppsvärme och om kosmisk strålning.

Avsnittet producerades i samverkan med Swedish Lapland och projektet Destination Capacity Building in Swedish Lapland, finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Mer information om projektet finns på swedishlaplandvisitorsboard.com.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera mina reportage från BAMM, från glaciärkursen i Tarfala, från Haglöfs Arctic Weekend eller hela serien från Lapland Stories.

Podcasten Husky görs i samarbete med Lundhags.

Originalfoto © Magnus Ormestad

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.