Avsnitt trettiosex, Haglöfs Arctic Weekend!

Photo 2014-03-17 12 21 15

“Jag tycker det är kul om folk förstår hur bra dom är och bara vågar göra det dom egentligen kan!”

– Lotten Rapp om att leda kreativ åkning på Haglöfs Arctic Weekend

För femte året i rad arrangeras Haglöfs Arctic Weekend uppe i härliga Riksgränsen. För mig blev Arctic Weekend 2010 startskottet för ett nytt intresse för åkning, vinterfjäll och toppturer. Det var även där som jag lärde känna många människor som sedan kom att bli till mycket stor inspiration, hjälp och glädje i arbetet med Husky. Jag är därför jätteglad och väldigt stolt över att kunna göra detta avsnitt i samarbete med vännerna på Haglöfs.

Tillsammans med gäster och Haglöfsprofiler vill jag försöka ge er som inte var på plats en känsla av hur bra man kan ha det på Arctic Weekend, och för er som var där hoppas jag att ni får lite goda minnen.

Jag pratar lite om toppturer i varierande väderlek med bergsguiden Ulrika Asp, om kreativ åkning med Johanna Tiensuu Stålnacke och Lotten Rapp (bilden ovan!) som alldeles precis fått besked om att hon har kvalat in sig till Freeride World Tour till 2015! Jag spelar in från isen på Torneträsk där Mr Kite Simon Jaktlund med stort leende ser sina adepter blåsa runt på isen. Jag besöker en liten by av igloos som uppförs under ledning av Haglöf Adventure Academys rektor Ola Skinnarmo. Det blir lite prat om fotografi med Patrik Lindqvist och bergsguide Martin “Bruce” Lundberg avslöjar varför “hookers” är bättre än “swingers” när det gäller isklättring.

Lavinen som vi pratar om slutade lyckligt, läs gärna berättelsen från killen som utlöste den här.

Ett stort tack till alla som velat prata och bli inspelade!

Orginalfoto: © Mister Mikko Nikkinen, www.storymakers.fi. Kiitos paljon.

Lyssna på acast

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.