Avsnitt tjugosju, Ola Skinnarmo och Haglöfs Adventure Academy!

Photo 2014-01-13 13 18 19

“Jag skrev det i samband med Shackletonexpeditionen, att förr var båtarna av trä och männen av stål. Nu är båtarna av stål och männen klädda i Gore-Tex. Så att, det var ju hårdare jäklar förr helt klart”

Det är nästan lite svårt att sätta ihop en intervju med en person som Ola Skinnarmo, inte bara för att han har en enorm meritlista men även för att han är van föreläsare och riktigt duktig på att tjöta. Det är mycket liv att komprimera ihop till ett lagom långt avsnitt så jag hoppas att jag har lyckats någorlunda.

Vi pratar om Olas uppväxt, varför det kom sig så naturligt för honom med ett liv ute i naturen. Vi pratar om hur en nära krock med en älg kan bana väg till Sydpolen, om äventyr med “kongefaktor”, och om expeditioner för att hedra tidigare generationers äventyrare och utforskare som Adolf Fredrik Nordenskiöld.

Vi pratar också om vikten av att föra facklan vidare och möjliggöra för fler äventyr, Ola är nämligen även rektor för Haglöfs Adventure Academy som är ett program där femton utvalda får lära sig hur man planerar och genomför sitt drömäventyr. Under utbildningen kommer ni att utbildas av Haglöfs vänner och delta i arrangemang som exempelvis Haglöfs Arctic Weekend uppe i Riksgränsen.

15 replies »

  1. Skitbra podcast! Jag har nu lyssnat på en massa avsnitt (tex Skinnarmo, Eva Karlsson, Runday Jonas Buud och Annelie Pompe) och gillar dem alla. Jag gillar de långa lugna intervjuerna. Många inspirerande personer. Särskilt Jonas Buud inspirerade mig i min löpning trots att mina långa träningsrundor är på en mil, inte många mil.

    • Tack så jättemycket Camilla! Otroligt kul att göra folk nöjda 🙂 Även rundor på en mil är toppklassträning, särskilt med Husky i lurarna 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.