Avsnitt åttiotre, Aron Anderson!

Foto 2015-09-28 13 49 40

“Varje gång jag stannade vid följebåten så inser jag att jag blir så kall! När jag slutar röra mig blir jag kall på en gång, jag kunde stanna max trettio sekunder eller en minut, sedan var jag så kall att jag var tvungen att fortsätta, så det var nästan oavbrutet i tretton timmar. Och sedan den mentala kampen mot kylan, redan efter någon timme var jag väldigt nedkyld och då hitta sätt att tänka bort kylan och hela tiden fokusera på att ‘det är varmt och skönt, det är varmt och skönt’ och man ligger där och vevar med armarna…det växer jag väldigt mycket av att ha klarat av.”

> Lyssna på acast

Nominerad till Årets äventyrare 2016!

I snart två års tid har Aron funnits på Huskys radar men bokningen har aldrig riktigt blivit av. Antingen har han varit borta på något projekt eller så har han nyligen varit intervjuad i något annat sammanhang, men i avsnitt åttiotre blev det äntligen dags. Jag bommade tiden med en hel timme på grund av strul i Huskys agendahantering, men Aron fixade till det ändå.

Vi pratar om hans barndom, hans sjukdom och uppväxt. Om tragik, om mental styrka och att jobba framåt med en mental styrka så stark som en svetslåga. Om att ha sönder rullstolar, om att bestiga berg, göra En Svensk Klassiker i rullstol och om att simma till Åland. Om kommande expedition till Kilimanjaro, om att bli affärsman och huruvida han är en ”äventyrare” eller en ”äventyrare i rullstol”.

Lyssna gärna på intervjun i acast för att få se bilder, filmer och länkar under intervjun.

Stort tack till Naimakka för en grym present till Aron!

Originalbild © www.aronanderson.se

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Annelie Pompe, Renata Chlumska, Nicklas Lautakoski, Ola SkinnarmoMaxime Chaya eller avsnittet om Ride of Hope där Aron medverkar.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.