Avsnitt fyrtiotvå, Renata Chlumska och Kusträddarna!

Photo 2014-05-13 11 06 52

“Jag känner ju att jag vill prova nya saker – paddling, cykling, klättring, glidskärmsflygning…nu har jag börjat segla, förra året red jag väldigt mycket. Det är ju allt! Och det är ju det som är så kul att prova nya saker. Jag känner mig nog väldigt öppen för allt på så sätt, jag vet inte om jag är hemma i något speciellt element,  det skulle vara det okända…”

För andra gången gör jag ett avsnitt tillsammans med den fantastiska stiftelsen Håll Sverige rent och denna gång gör jag en lång intervju med äventyraren Renata Chlumska.

Vi pratar om hennes uppväxt, vad det innebär att vara äventyrare och utnämnd som en av världens 25 största kvinnliga äventyrare av amerikanska tidningen Outside. Vi pratar om hennes expeditioner och utmaningar som att för egen kraft ta sig runt USA:s lower 48 states – en resa som hon började planera tillsammans med Göran Kropp. Renata är även tillsammans med seglaren Anna-Karin Öjerskog ambassadör för kampanjen Kusträddarna.

Efter intervjun följer ett reportage om Kusträddardagen på Askimsbadet där jag pratar med några av de frivilliga samt en representant från Sjöräddningssällskapet och även filmaren Benny Frick.

 Bilden på Renata kommer från Håll Sverige rent.

Lyssna på acast

hsr

15 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.