Avsnitt 111, Oskar Kihlborg!

Foto 2016-08-23 13 55 08

“Det här är ju en helt egen teori, men jag tror att det här med att komma upp på höga höjder, det sitter rotat någonstans djupt ned i ryggraden. Det kan man ju tänka sig på stenåldern att det var ju ett sätt att få se omgivningen, att få se var man var någonstans, ett sätt att lokalisera vatten, ett sätt att lokalisera föda, ett sätt att klara sig undan fiender…det tror jag att åtminstone vandra uppför en bergsknalle skänker samma oförklarliga glädje eller tillfredställelse som att stirra in i en öppen eld.”

Efter ett  långt sommaruppehåll känns det oerhört kul att välkomna hösten genom att lägga ut ett avsnitt med Oskar Kihlborg.

Det tog alldeles för lång tid innan intervjun blev av – precis hemkommen från Kebnekaise berättar Oskar om sin uppväxt, om hans relation till naturen och hans skolgång. Vi pratar om drivkrafter bakom äventyr, om hans tidiga expeditioner till Denali, till Everest, K2 och Lhotse. Vi pratar om utvecklingen av de kommersiella expeditionerna i Himalaya, om trender inom friluftsliv och självklart om Oskars favoritmat, om Äventyrsakademin och om Pokemon Go.

Ibland hänvisar jag till Oskars sommarprat som är väl värt en lyssning.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Annelie Pompe, Maria Granberg, Renata Chlumska, Sören Kjellqvist, Andreas Fransson eller Robin Trygg.

Originalfoto © Oskar Kihlborg

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

Categories: Äventyr, Topptur

Tagged as: ,

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.