Avsnitt nittiotvå, Maria Granberg!

Foto 2016-01-12 17 57 17

“Allas resa till Mt Everest är ju så individuell, så i slutändan när man tagit in all information och alla versioner och allas berättelser så i slutändan så måste man bara försöka hitta sin egen resa och känna den här balansen och lugnet, för lugn och tålamod är det absolut viktigaste. Bergsbestigning och sådana här expeditioner är ju ingen adrenalinsport – det är ju snarare lugn, om att stå ut. Allt går i slow motion.”

Avsnitt nittiotvå är en lång intervju med den oerhört målmedvetna, ambitiösa och ödmjuka Maria Granberg.

Vi pratar om hennes uppväxt i en liten by i Värmland, om hennes upptäcksfärder i skogen, om att cykla utan att hålla händerna på styret och om att utmana det okända. Om Östafrika, Kilimanjaro, om hur man går tillväga då man ska ge sig in i en avancerad expedition, om att samarbeta inom ett team och inte minst om Summit Fever – vad är det? Vad vet man? Hur påverkas människor av att vistas på extremt hög höjd?

Stort tack till Naimakka för armbandet till Maria! Tack till Houdini för lånet av inspelningsrum!

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Renata Chlumska, Annelie Pompe, Nicklas Lautakoski, Ola Skinnarmo, Simone Moro, Maxime Chaya eller Mikael Lindnord.

Originalfoto © Andreas L. Sönnergren, www.andreassonnergren.com

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.