Avsnitt nittiotre, Felix Oppenheim!

Foto 2016-02-04 14 10 55

“Det viktigaste tror jag, är att leva i nuet. Att försöka njuta av nuet och att vara tillfreds, samtidigt som man givetvis måste ta sig framåt. Det finns ju en del människor som bara tänker framåt och dom tänker inte på nuet, och jag tror att man måste njuta av nuet. Det är viktigt för att kunna vara tillfreds som människa.”

Årets andra avsnitt är en lång intervju med äventyrsfotografen Felix Oppenheim.

Felix banade väg för många och tillsammans med bland annat vännen Felix St Clair-Renard blev de på sjuttiotalet de första skid- och äventyrsfotograferna.

Hör om hans uppväxt i Stockholm, om att i tonåren få reda på att hans pappa inte var den han trodde, om att upptäcka skidåkning och om att upptäcka fotografering som ett sätt att försörja sin skidåkning. Om att bli rekryterad som fotograf på Sylvain Saudans expedition för att bli först i världen att åka skidor utför en 8 000-meterstopp i Pakistan och om en eventuell skidresa till Nordkorea.

Om längtan efter äventyr och om vad som egentligen är ett bra fotografi.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Fredrik Schenholm, Mattias Klum, Kristofer Björkman, Eva Karlsson eller Ninis Rosqvist

Intervjun är inspelat på Clarion Tapto som blivit rankade som ett av Sveriges 25 bästa hotell enligt Tripadvisor.

Originalfoto © Felix Oppenheim, felixoppenheim.com

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

8 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.