Avsnitt åttiosju, Kristofer Björkman!

Foto 2015-11-13 12 43 48

“Det är ju häpnandsväckande att inte någon, framförallt inte mydigheter, anstränger sig lite mer för att hitta de moderna sätten att göra det här på, det finns ju ett väldigt tydligt existensberättigande. Men vår kamp handlar ju om att fösöka få folk att istället för att åka till IKEA och köpa Billybokhyllor att sticka ut till nationalparker och gå en promenad – det är ju ingen som marknadsför naturen.”

Avsnitt åttiosju handlar mycket om att ha en mission. På nittiotalet var jag en trogen prenumerant av tidningen Edge. När jag tänker tillbaka på hur tidningen var så tänker jag att Husky påminner en del om Edge på så vis att jag inte vill begränsa mig till ett specifikt område – jag vill täcka upp allt från skidåkning till paddling, surf, fotografering och allt där mellan.

Därför är det extra roligt att kunna intervjua Kristofer Björkman, mannen bakom Edge. Men Edge är inte det enda som Kristofer står bakom, han är en hängiven entreprenör som står bakom företag som Mr Jet, SF Anytime och senast Mynewsdesk.

Vi sitter i acasts studio denna vecka och pratar om Kristofers barndom, om livsmanifest, om varför han blev entreprenör, om likheterna mellan företagande och ett aktivt friluftsliv. Om drivkrafter, missioner och hans senaste projekt Outdoormap, om outdoormedia, trender och om att hänga löst i ett rep 300 meter över marken.

Om du gillar detta avsnitt kan jag rekommendera intervjun med Houdinis VD Eva Karlsson, Norrønas VD Jørgen Jørgensen eller en av Addnatures grundare.

Originalbilden är Kristofers egen.

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.


 

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.