Avsnitt 125, Serkan Günes!

foto-2016-04-09-10-55-01

”Det var det som jag tröttnade på när jag bodde i Stockholm: man var uppe i Lappland en gång om året kanske och alltid så lämnade jag det vackra landskapet med en klump i magen. ’Men vad händer imorgon? Jag är på väg ner till Stockholm och jag kommer inte att kunna se vad som händer med naturen imorgon, eller nästa vecka’. Det var så häftigt med att göra flytten – det var som att vara nykär, alla kan acceptera att det är en häftig känsla att vara nykär men jag valde att gifta mig med naturen istället”

2010 fick landskapsfotografen Serkan Günes Naturvårsverkets utmärkelse Årets naturfotograf. 2006 vann han det internationellt prestigefyllda priset Wildlife Photographer of the Year av Natural History Museum och BBC Wildlife Magazin. 2002 fick han sin första kamera och 2000 kom han för första gången till Sverige.

Idag livnär han sig på sitt foto, han bor i Gällivare och är även en Lundhagsvän. I samband med Fotomässan bokade jag en intervju med Serkan. Vi pratar om att växa upp i Istanbul, om att hitta sin egen vildmark på en bakgård, om Sverige, Stockholm och om det Nordiska Ljuset. Vi pratar om att glädjen att få arbeta med sin passion, om kaos och ordning i naturen och om tillfredställelsen med att ge ut en fotobok. Vi pratar om tidlösa motiv, tidlösa bilder, om att aldrig dansa hungrig och hur viktigt det kan vara att varje dag få se ett berg från sitt hem.

Under intervjun nämner Serkan två fotografer som inspirerar honom, dessa är Elliot Porter och Arno Rafael Minkkinen.

Podcasten Husky görs i år med stöd av Lundhags.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Felix Oppenheim, Mattias Klum, Fredrik Schenholm, Mats Andrén eller med Tim Bogdanov.

Originalfoto © Linda Svensson, lindamarielouise.se / Lundhags

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.