Avsnitt åttiofyra, Robin Trygg!

Foto 2015-10-06 13 17 55

“Medan jag stod och fjantade mig med mina sponsorsflaggor så höll sherpas, som är väldigt troende och religiösa, på med sådana böneflaggor i olika färger och med böner skrivna på. Dom hade vi fått välsignade av en Lama, så när vi kom upp på toppen av Mount Everest så bad dom och lämnade över flaggorna till Chomolungma eller Sagarmatha som dom kallar Everest, och stod och bad i soluppgången på världens högsta punkt. Det blir inte mer magiskt än så tror jag.”

Lyssna på acast

Nominerad till Årets äventyrare 2016!

I avsnitt åttiofyra pratar jag med Robin Trygg som vid tjugofyra års ålder blev den yngste svensk att nå toppen av Mount Everest.

Vi pratar om hans uppväxt och om hur han spenderade sommarlov i Gräsberg utanför Ludvika där jag har vuxit upp. Om att vara vilsen och sedan finna en väg som ledde upp på världens högsta berg. Om att förbereda sig på sitt livs äventyr, om att förverkliga sina drömmar och om hur man kan förbereda sig mentalt för en sådan utmaning.

Robin var även på plats då Nepal drabbades av den värsta jordbävningen att drabba landet i modern tid och han berättar om sina upplevelser och hur han hjälpte till att dela ut den stora hjälpsändning som Haglöfs med kort varsel skickade till de drabbade i Nepal.

Lyssna gärna på intervjun i acast för att få se bilder, filmer och länkar under intervjun.

Intervjun är inspelad på Clarion Sign i Stockholm.

Stort tack till Naimakka för presenten till Robin!

Originalbild © Oskar Kihlborg / kihlborg.se

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Annelie Pompe, Renata Chlumska, Nicklas Lautakoski, Ola SkinnarmoMaxime Chaya.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.


 

8 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.