Avsnitt åttiofem, Carolin Holmqvist!

Foto 2015-10-16 09 38 55

“Jag är nog så att jag ska maximera varje sekund, man ska maximera allt. Sen är jag en hopplöst tidsoptimist, man tycker att man ska hinna mycket mer än vad man hinner men det är nog så jag får allt att gå ihop också, för jag har ett väldigt krävande jobb och tävlar i typ femton olika sporter….man har det där problemet att man ska göra ALLT. Ibland känns det som om hela livet är en AR-tävling! Man planerar in, man ska packa, tänka tre – fyra steg i förväg för att få med sig alla grejjer…för att få det att gå ihop! Det är alltid logistik, planering och packning.”

Caroline Holmqvist tävlar i den absoluta toppen av multisport, Swimrun och MTB. Med en tredjeplats på Xterra VM på Hawai’i, en femteplats på såväl Norseman som Coast to Coast, fyra vinster på Haglöfs Åre Extreme Challenge och ett antal vinster och pallplatser på olika swimruntävlingar är hon en av landets främsta.

Carro är så otroligt mångsidig i sitt utövande så det var otroligt roligt att få till en lång intervju med henne. Vi pratar om den rastlösa barndomen, om att flytta till Chamonix och vad den flytten gjorde med hennes personlighet och intressen. Om att upptäcka multisport, om att vinna Haglöfs Åre Extreme Challenge och att upptäcka världen genom multisporttävlingar. Om att balansera jobb med träning och tävlingar, om att simma mellan kontinentalplattorna på Island tillsammans med sambon Lelle Moberg men framförallt om att träna och tävla upplevelsebaserat.

Lyssna gärna på intervjun i acast för att få se bilder, filmer och länkar under intervjun.

Ett enormt tack till Head Office som fixade att vi kunde spela in intervjun i deras fantastiska lokaler!

Stort tack till Naimakka för presenten till Carro!

Originalbild © Tobias Hemlin Karlsson

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Mikael Lindnord, Ida Svensson, Mind for Adventure, Jari Palonen, Mikael Mattsson eller avsnitten om Haglöfs Åre Extreme Challenge

Lyssna på acast

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

logo


 

3 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.