Avsnitt 182, Marika Wagner!

Enlight574

“Det var ett sådant viktigt ögonblick för mig och en riktig ögonöppnare; att det är så här som det KAN vara. Det var inte heller som att det var en ny värld som öppnades, det var mer som att komma hem på ett sätt – det var det här som jag hade letat efter.”

När jag träffar Marika Wagner för intervjun har hon bara på den senaste månaden hunnit med att komma tvåa på ÖTILLÖ och även som lagkapten fört sitt lag över mållinjen på Nordic Islands Adventure Race där man tävlade från Stockholm till Finland via Åland.

Jag har lärt känna Marika under de senaste åren och vi har varit på många träningsresor tillsammans, bland annat till La Pared och Apollos Liveaboard Adventure Race Camp i Turkiet. Så det var otroligt kul att äntligen få sätta en riktig intervju med henne.

Vi pratar om hennes uppväxt i Upplands Väsby, om sommarstället i Roslagen och om barndomens skidsemestrar som blev mycket betydelsefulla för henne. Om då hon började med triathlon, varför hon hittade ett sammanhang där och en ny mening med hennes träning.

Under triathlonkarriären upptäckte hon en talang och passion för cykling, så detta blev ett block som hon valde att fokusera på – varpå hon hamnade mitt i klubben CK08:s satsning på ett damlag där hon bland annat träffade Sara Penton.

Vi pratar om då hon började att jobba som brandman och plötsligt hamnade i samma arbetslag som Jesper Andersson Mars – mannen som kanske är mest känd för att vara en av De Fyra som efter ett fyllevad på Utö Värdshus genomförde världshistoriens första ÖTILLÖ. Jesper tjatade på Marika att köra tävlingen 2013 och efter det var hon fast.

“Som brandman tänker man ju givetvis hela tiden på fara och risker, men det handlar ju inte om smärta och mjölksyra. Om man släpar slang tolv våningar upp och det brinner i en lägenhet är det ju inte så att man stannar på sjätte våningen och stretchar knät”

Efter att ha lämnat såväl cykling som triathlon bakom sig till förmån för swimrun blev hon slutligen rekryterad till multisportlaget Team Peak Performance av Mikael “Multi-Mike” Lindnord. Vi pratar om en iskall och stenhård paddling till Ulvön och tillbaka och om att dra kajaker genom Höga kustens Skuleskog. Om övergången från swimrun till Adventure Race och vice versa.

Om hennes tankar om framtiden för swimrun, om att vinna Åre Extreme Challenge med sjutton sekunders marginal och om att nu ha fått en startplats till det legendariska Coast to Coast i Nya Zeeland.

Med andra ord: ett mycket späckat avsnitt, så håll i hatten.

Vill ni höra mer med Marika kan jag verkligen rekommendera hennes intervju i podden Mentala Mästare.

Originalfoto © Anna Åberg, mandalaya.se

Missa inte heller min intervju med Carolin Holmqvist, med Sara Penton, Mikael Lindnord eller mitt reportage från La Pared där Marika exempelvis bryter en tå.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

2 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.