Avsnitt 183, diskussion om konsumtion och hållbarhet med Naturkompaniet!

Enlight588 2

I mitten av november bjöd Naturkompaniet in till frukost och paneldiskussion kring ämnet konsumtion och hållbarhet. På plats i butiken på Kungsgatan 4 fanns en superpanel med hållbarhetsansvariga från fyra av de största svenska outdoormärkena Haglöfs, Peak Performance, Fjällräven och Houdini.

Trots att de egentligen är konkurrenter på samma marknad så har Åsa Andersson på Peak Performance, Eva Mullins på Haglöfs, Malin Wetterborg på Houdini och Christiane Dolva Törnberg på Fjällräven ett tätt samarbete genom den så kallade “Frukostklubben”.

Med jämna mellanrum träffas de fyra, inte bara för att utbyta erfarenheter från deras respektive arbetsplatser, utan även bjuda in allt från forskare till textilleverantörer för att optimera och påskynda omställningen till en tillverkningsprocess med minimala fotavtryck på miljön.

Följ med på en diskussion inför publik om vad som egentligen är hållbarhetsansvariges roll på ett företag, om varför fyra företag som egentligen är konkurrenter väljer att jobba tillsammans. Om hur glappet mellan forskningen, lagstiftning och leverantörer stundtals kan överbryggas med hjälp av drivna beställare. Om några av de forskningsprojekt ser ut som driver utvecklingen framåt, om arbetet som döljer sig bakom de certifikat som pryder klädernas etiketter.

Om hur man ska kunna förena hållbarhet och konsumtion, om hur kan man räkna hem hållbarhetsarbete som en vinst för ett företag, om hur ökade miljökrav kan ställa högre krav på konsumenten och slutligen även vad de har för spaningar och förhoppningar inför framtiden.

Missa inte heller min intervju med Christiane Dolva, med Houdinis VD Eva Karlsson, med Bo Hilleberg eller med POC:s grundare Stefan Ytterborn.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.