Avsnitt 120, Eva Karlsson / Houdini Sportswear på Naturkompaniet!

foto-2016-11-14-13-21-59

“Vi kommit in i en värld där man nästan har shopping som underhållning. En del familjer åker till en galleria på helgen istället för att gå ut och spela fotboll. Alltså vi har sakta men säkert vaggats in i en sådan konsumtionskultur där man bara k-ö-p-e-r. Myrorna, som tar tillbaks och återvinner för second handförsäljning, får ju in ganska mycket plagg där hangtaggen fortfarande sitter kvar. Man har alltså köpt saker som man kanske inte ens vill ha, och man ids inte ens gå tillbaka och få igen pengarna för det är så billigt. Det är bomull som har odlats på ett fält, som har färgats med en massa kemikalier, det är en massa vattenförbrukning, personer som har jobbat i en fabrik…jag måste säga att det är helt sjukt.”

Jag blev inbjuden av Naturkompaniet för att spela in en intervju inför deras kunder under en inspirationsfrukost som dukades upp på butiken på Kungsgatan 4 i Stockholm.

Inför lite mer än femtio gäster fick jag intervjua Eva Karlsson, VD på Houdini Sportswear. Naturkompaniet värdesätter hållbarhet och miljöfrämjande arbete och därför ville de specifikt uppmärksamma de varumärken som står för dessa värderingar – nu föll lotten på Houdini.

This slideshow requires JavaScript.

Jag intervjuade Eva för länge sedan i avsnitt fem, men denna gång fokuserar vi utöver Houdini även lite mer på Eva själv, hennes karriär och vägval. Vi pratar även om hennes syn på miljöarbete, på ansvar, på visioner och på konsumtion. Hur var det att jobba med Yvon Chouniard och har hon några särskilda rutiner som hon kan dela med sig av?

Podcasten Husky görs i samarbete med Lundhags.

Gillar du detta avsnitt kan jag även rekommendera intervjun med Ninis Rosqvist, Jørgen Jørgensen, historien om Addnature, Stefan Ytterborn eller med Gary Fischer.

Originalfoto © Houdini Sportswear.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

lundhags

acast_black_logotype_R

5 replies »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.