Avsnitt 184, Kristoffer Turdell!

“Jag kände väl som om jag tagit mig vatten över huvudet när jag körde NM för första gången. Alla hade assnygga GoreTexjackor medans jag hade lånat en jacka av farsan som jag tyckte såg bra ut.”

Efter att ha gjort research på Kristoffer Turdell i veckan är det två omdömen om honom som verkar dominera: att han ska vara tystlåten och att han har en otrolig mjuk åkstil.

Att han skulle vara tystlåten är inget jag märkte av, men att åkstilen verkar falla många i smaken står uppenbart efter hans raketkarriär på Freeride World Tour som i våras förärade honom med en världsmästartitel.

Efter att ha fått ha honom med i en paneldiskussion under Åre Sessions i våras var det otroligt roligt att boka in honom i studion för en riktig intervju.

Kristoffer berättar om sin uppväxt i Gällivare, om somrarna i Stockholm och om att ha skidåkningen i blodet. Vi pratar om hans segling, respekten för havet och om att segla vid Saltoluokta.

This slideshow requires JavaScript.

En stor del av samtalet kretsar givetvis kring skidåkning, om hur vägen till toppen gick via NM i Riksgränsen, om trender inom friåkning och vad som driver utvecklingen framåt.

“Var som en fjällbjörk: enkel att böja men omöjlig att knäcka”

Kristoffer avslöjar sitt koncept om “den hållbara åkningen” och han berättar om den sanslöst fina novemberturen upp på Tolpagorni vid Kebnekaisemassivet vintern 2017.

För mer film med Kristoffer Turdell kan jag även rekommendera kortfilmen Quiet to be loud från Peak Performance.

Originalfoto © Emrik Jansson / emrikjanssonphotography.com

Följ honom på Instagram: @emrikjanssonphotography

Missa inte heller min intervju med Sam Smoothy, Evelina Nilsson, Reine Barkered, David Kantermo, med Marja Persson eller med Jackie Paaso.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.