SPECIAL: Adam och Hanna åker till Sydamerika för att söka gammal visdom!

Enlight606

“Vi var ute och paddlade runt Sandhamn och pratade om gammal kunskap, tradition och visdom och vi sade att det ju finns ett ganska bra utbud av det i samhället, men vi vill också kunna plantera gammal visdom – men vi vill kunna göra det på ett sätt som man kan och som man vill relatera till.”

När jag var ung fick man höra att det enda som gällde var att läsa tyska och plugga på Naturvetenskaplig linje på gymnasiet – sedan skulle allt ordna sig.

Jag tror inte att Adam Holm och hans flickvän Hanna Hax Linder fick höra samma sak – och deras linjeval genom livet har därför blivit lite friare.

Den första gången som jag träffade Adam var inför vår intervju och Adam bjöd ut mig till hans kreativa plats just då: Bergianska trädgården. Vi satt i det stora växthuset omgiven av regnskogsplantor och jag fick en första inblick i den gränslösa och fria världen som Adam lever i.

Sedan dess har vi spelat in en första intervju men Adam har även sjösatt sitt första hjärteprojekt Chasing the Elements som han även turnérat runt med på gymnasieskolor rutn om i landet.

För en dryg vecka sedan fick jag ett sms från Adam:

“Vi har ett kul projekt på G där vi ska bo med indianstammar i Amazonas i sex månader i syfte att hitta nycklar för att minska stress.”

Detta väckte givetvis min nyfikenhet och efter några samtal dök jag upp i en lägenhet i Vasastan där Adam temporärt bor tillsammans med Hanna i väntan på avresan. Jag hade med mig mikrofonen och vi satte ihop detta korta specialavsnitt.

Den korta beskrivningen av deras stundande projekt är att de tillsammans med en filmare ska resa till Colombia, Peru och eventuellt Panama för att bo med minst tre olika stammar av ursprungsfolk: en i bergen, en vid havet och en stam i Amazonas djungel.

Resan syftar till att hitta gammal visdom som kan appliceras på vår stressade omvärld och deras resa kommer bland annat att dokumenteras i en podcast: Love Like Nature.

Följ deras resa på lovelikenature.com där de även siktar på att ha en Vlog som ska uppdateras med ett avsnitt i månaden.

Första avsnittet ligger ute redan nu, prenumerera gärna!

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.