Avsnitt 185, Outdoorentreprenörerna!

Enlight635

För mig är Outdoorbranschen en plats där vi är många som får utlopp för vår passion, vår kreativitet och våra drömmar. För många kan det vara ett nytt åk på nytt berg, en ny klätterled eller en tuff Swimruntävling. Men det kan även handla om att förverkliga en idé om att starta ett eget företag – därför har jag samlat fyra spännande och nystartade svenska företag i ett specialavsnitt.

De fyra företag som jag har valt ut för detta avsnitt är Crud, Lokatt Helmets, Norra Outdoor och Alvar Trail.

Crud grundades 2015 av Alex Bechet som en motreaktion mot slit-och-slängartiklar av dålig kvalité. idag har kunder över hela världen som uppskattar den rustika och tidlöst råa charm som Cruds väskor, handskar och accessoarer förmedlar. Kan säga att jag själv är en stolt ägare till en otroligt snygg kamerarem från Crud.

Lokatt Helmets startades av fyra vänner som möttes på KTH. Då de alla delade en passion för snöiga berg föddes det mycket ambitiösa projektet Lokatt som siktar på att rita om kartan för hjälmindustrin genom att producera världens första helt biobaserade hjälmen – ett projekt som de nu är mycket nära att förverkliga.

Norra Outdoor är Nynäsahamnsbaserade duon Jacob von Matern och Petter Zachrisson som efter många år på olika håll i Outdoorbranschen bestämde sig för att starta det helt nya varumärket Norra och lansera deras första projekt: en rustik friluftsbyxa i det yttersta premiumsegmentet, men med en affärsmodell som gör att prislappen blir tillgänglig för alla.

Alvar_trail gör något helt nytt: ett koncept med löparskor som du själv bestämmer hur de ska produceras; av dig själv, hos din lokala skomakare eller färdigsydda vid leverans. Efter att ha sprungit en hel del under sin pappaledighet föddes idén till Alvar Trail hos industridesignen Johan Åkerström.

This slideshow requires JavaScript.

Dessa fyra projekt befinner sig i lite olika stadier av sin utveckling, de befinner sig även inom lite olika områden av friluftsbranschen.

Hör om människorna och planerna bakom, var de befinner sig idag, hur de ser på framtiden och vilka tips de har att dela med sig av till alla som drömmer om att starta eget.

Podcasten Husky spelas in med stöd från Naturkompaniet.

Missa inte heller min intervju med Åre SkidfabrikGary Fisher, Bo Hilleberg, Stefan Ytterborn eller med Jørgen Jørgensen.

Lyssna under träningspasset, ladda ned acast för Android eller iPhone.

Categories: Uncategorized

1 reply »

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.